Objavljeno: 28.12.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2023

Novoletne zaobljube

Novoletni prazniki so namenjeni druženju, počitku ter notranji refleksiji, ko vsako leto znova sklenemo, da bo naše življenje poslej drugačno. Vsakdo ima tisto eno stvar, ki bi jo pri sebi rad spremenil. Če je med cilji zmanjšanje uporabe telefona, naredimo izjemo za naslednje aplikacije, ki nam bodo pomagale pri uresničevanju drugih.

Novoletna zaobljuba številka ena je zagotovo hujšanje. Lotimo se je lahko na dva načina: z drugačno prehrano ali s telesno aktivnostjo. Pri zadnjem nam priskoči na pomoč aplikacija C25K, ki poskrbi, da smo v osmih tednih pripravljeni na petkilometrski tek. Gre za eno izmed mnogih digitalnih trenerk teka, ki je prvenstveno namenjena popolnim začetnikom in navduši s preprostimi, počasi stopnjujočimi aktivnostmi ter z vrsto dodatnih zmožnosti, med katerimi sta izbira glasbene spremljave in beleženje porabljenih kalorij.

Dobre dnevne rutine so zlata vredne. Da nam koristne aktivnosti preidejo v navado, poskrbi program Fabulous Daily Routine Planner, ki deluje kot zaskrbljen prijatelj, vedno opremljen z osebno krojenimi nasveti za izboljšanje življenja na številnih področjih, med katerimi se znajdejo telesna aktivnost, spanje, produktivnost, hujšanje in več. Fabulous je vedno pripravljen deliti spodbudo v obliki opozoril, motivacije za dosego zastavljenih ciljev ter s prikazom napredka.

Slovenci smo pregovorno zelo pridni privrženci alkohola, zato je med novoletnimi zaobljubami pogosto cilj zmanjšanje pitja pijač z njim. S programom My Limit sledimo vnosu alkohola in smo istočasno seznanjeni z učinki, ki jih ta povzroča, kot tudi s podatki, s katerimi si lahko pomagamo pri težavah z odrekanjem.

Kajenje je še ena nezdrava razvada. Vedno več kadilcev se je tobaka že rešilo, a so običajno presedlali na sicer manj škodljive, vendar še vedno nezdrave sorodne navade. Vejpanje je ena od njih. Odvisnosti od uparjene tekočine se najlažje znebimo z aplikacijo Quit Vaping Addiction Calendar.

Za konec še ena zelo priljubljena zaobljuba, ki sledi načelu »več znaš, več veljaš«. Precej ljudi se ob koncu leta odloči, da je napočil čas za obvladovanje novega jezika. Ena najboljših aplikacij za dosego tega cilja se imenuje Babbel. Z njenimi lahko razumljivimi pogovornimi vajami tudi popolni začetniki pri učenju ne bodo nikoli zatavali v slepo ulico, hkrati pa se lahko jezika lotijo s sebi primernim tempom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji