Nikon Coolpix S1

Objavljeno: 28.9.2005 14:33 | Avtor: Grega Šimenc | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: September 2005 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Coolpix S1 je od vseh doslej predstavljenih Nikonovih žepnih fotoaparatov najmanjši in najlažji. Tipalo ima 5 milijonov pik, objektiv pa omogoča trikratni zum, ki se začne pri 35 mm (ekvivalent). Ostrenje deluje od razdalje 30 cm naprej, v načinu makro pa ostri že pri vsega 4 cm oddaljenih motivih. Te lahko poiščemo le prek velikega dva in pol palčnega zaslona LCD, optičnega iskala aparat nima.

Posnetke Coolpix S1 shranjuje v borih 12 MB notranjega pomnilnika, razširitev z dodatno kartico vrste SD je tako bolj kot ne nujna. Zaradi majhnosti aparata v njem ni prostora za velik akumulator. Ta je sicer litij-ionski in ima razmeroma veliko kapaciteto, vendar predvsem velik zaslon LCD zahteva veliko energije. Tako je z enim polnjenjem moč narediti med 80 in 150 posnetkov. Aparatu je priložena priklopna postaja, ki je potrebna v primeru, ko želimo pretočiti posnetke v računalnik preko (počasnega) vmesnika USB ali pa ko si zaželimo ogleda posnetkov na televizorju. Za polnjenje akumulatorja priklopna postaja ni potrebna, saj lahko vtič polnilca na aparat priključimo neposredno. Omenimo še, da je aparatu moč dokupiti podvodno ohišje, kar ni ravno pogost dodatek v razredu žepnih modelov.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki