Objavljeno: 26.5.2015 | Avtor: Miran Varga | Teme: zlati Monitor, projektor

NEC M322WG

Družba NEC ne potrebuje posebne predstavitve, saj gre za dolgoletnega proizvajalca projektorjev, ki ima bržkone eno najbolj pestrih ponudb na trgu. Podjetje, ki obvlada tako tehnologijo prikazovanja slike LCD kot DLP, je močno prisotno prav v poslovnem in izobraževalnem segmentu projektorjev.

Preizkušeni model NEC M322WG po svojem poslanstvu prvenstveno sodi v izobraževalna okolja in manjše do srednje velike sobe. Pohvali se namreč lahko z visoko ločljivostjo ter lepo sliko, kljub relativno visoki svetilnosti 3200 ANSI lumnov. Žal je učinkovito hlajenje projektorja pri svojem delu (pre)glasno, zato ga bo večina uporabnikov uporabljala zgolj v varčnem načinu, kjer je raven hrupa znatno nižja. Okolju prijazno delovanje ima več pozitivnih plati, od manjše porabe energije do dolge življenjske dobe žarnice (ta naj bi po zagotovilih proizvajalca v varčnem načinu dočakala 8000 delovnih ur). Projektor svoje varčnosti ob vsakem izklopu ne pozabi prikazati s podatkom o privarčevanem izpustu CO2, v meniju, ki ni na voljo v slovenščini, pa izračuna še dolarski prihranek.

Uporabniki bodo cenili prilagodljivost prikaza slike z možnostjo kar 1,7-kratne optične povečave ter vrsto funkcij popravljanja trapeza in nagiba. Projektor blesti tudi na področju priključkov, saj jih na hrbtni strani najdemo celo vrsto za prikaz slike oziroma videa (HDMI, DisplayPort, 2x VGA, S-Video, RCA ...), omrežni vmesnik in vtič USB, ki omogoča enostavno predvajanje fotografij (podprt je zapis JPEG) s ključkov USB. Dodano vrednost projektorja predstavlja tudi programska oprema DisplayNote Presenter, ki omogoča več uporabnikom, da sodelujejo pri prikazu vsebine.

NEC M322WG

Tip: DLP.

Ločljivost: 1280 × 800 pik.

Svetlobni tok: 3.200 ANSI.

Kontrastno razmerje: 10.000 : 1.

Cena: 718 EUR, žarnica 171 EUR.

Uvoznik: Acord 92, www.acord-92.si

✓    Kakovost slike, dolga življenjska doba žarnice.

✗    Glasnost delovanja, ni slovenskih menijev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji