Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šauc: Android

 HomeUX (Beta). HomeUX je inovativen zaganjalnik, ki popolnoma spremeni pojmovanje aplikacij ter imenikov in delo z njimi.

 Arrow Launcher. Microsoftov zaganjalnik prinaša v svet Androida hitrost in preprosto upravljanje telefona.

 SwiftKey Neural Alpha. Neural Alpha je nova programska tipkovnica, ki z razumevanjem celih povedi bolje predvideva, kaj si želimo pri pisanju.

 KnockOn – Tap to wake. Časi, ko smo bili zavistni lastnikom telefonov podjetja LG, so minili. Z KnockOn lahko tudi mi napravo prebudimo ali uspavamo s trkanjem po zaslonu.

 RockScout by MirrorLink. RockScout je aplikacija za glasbene navdušence, ki bi telefon radi povezali z avtomobilskim sistemom MirrorLink.

 Xcerpt for Twitter. Xcerpt je orodje, ki olajša deljenje spletnih vsebin z drugimi v družabnem omrežju Twitter.

 LinkedIn Lookup. Aplikacija poslovnega omrežja LinkedIn nas poveže s sodelavci znotraj podjetja.

 Parlay. Prijatelji, ki radi stavijo in opravljajo najrazličnejše izzive, bodo veseli programa Parlay.

 everyStory. Fotografsko spletišče everyStory predstavlja aplikacijo, ki nam omogoča, da fotografijam dodamo zgodbo.

 Boomerang from Instagram. S pomožno aplikacijo priljubljenega družabnega omrežja Instagram snemamo kratke in zabavne video posnetke.

 Sounds – Music for Instagram. V osnovi fotografijam namenjeni Instagram se s programom Sounds prelevi v živahno glasbeno središče.

 Grab for Instagram. Nekdanji Instagrab je odličen pripomoček, ki obogati zmožnosti družabnega omrežja Instagram.

 Apple Music. Applovo pretočno storitev, ki je končno na voljo tudi na napravah z Androidom, zaznamuje nizka naročnina in trimesečno brezplačno obdobje.

 Runtastic Results Training. Trimesečna vodena telesna vadba, ki za izvajanje ne terja dodatne opreme, je drag šport, a še vedno cenejši od obiska fitnesa.

 Fabulous: Motivate Me!. Fabulous je motivacijski pripomoček, ki nam pomaga živeti zdravo.

 Comic Chameleon – Webcomics. Mokre sanje ljubiteljev zgodb v oblačkih predstavljajo največjo zbirko spletnih stripov v spletu.

 Fallout Pip-Boy. Pip-Boy je spremljevalna aplikacija trenutno najbolj vroče igre, Fallout 4.

 Need for Speed No Limits. Prva Potreba po hitrosti, ki je bila narejena zgolj za mobilne naprave, navduši s podobo in igralnostjo, malo manj s poslovnim modelom, ki omejuje (brezplačno) igranje.

 Minions Paradise. Igra sledi priljubljeni risanki Minioni v iskanju in ustvarjanju zatočišča za prikupna rumena bitja.

 Prune. Nepopisna, čudovita izkušnja Prune je posladek, ki igričarskim sladokuscem dostavi užitno zmes glasbe, podobe in igralne mehanike, vredno slehernega evra.

Jure Forstnerič: iPhone

 Bring! Shopping List. Odlična brezplačna aplikacija, namenjena izdelavi nakupovalnih in drugih seznamov. Omogoča tudi deljenje seznamov z drugimi za lažje nakupovanje.

 Desmos Graphing Calculator. Nekoč smo vsi prisegali na resna grafična računala, zdaj pa imamo to funkcionalnost na telefonih – med boljšimi tovrstnimi aplikacijami je Desmos.

 Totals. Nadvse uporabna aplikacija Totals združuje zmogljivo računalo s pretvornikom enot, referenčnimi formulami in beležko.

 Paper. Beležka, ki se trudi biti čim boljši približek klasičnim papirnatim različicam, v njej lahko združujemo oziroma povezujemo besedila, fotografije in skice.

 Running for weight loss. Aplikacija, v kateri so zajeti različni načrti za vadbo, od takih za izgubo teže pa do zahtevnejših za tiste, ki imajo visokoleteče tekaške cilje.

 Reuters. Novičarska aplikacija ene največjih svetovnih novičarskih agencij, Reuters, nam prinaša v žep najbolj sveže novice z vsega sveta.

 Distractify. Program za trenutke, ko nam je nekoliko dolgčas. V Distractify najdemo fotografske zgodbe z najrazličnejšo tematiko.

 Facebook Ads Manager. Koristna aplikacija za vse, ki uporabljajo, oziroma imajo zakupljene reklame na Facebooku. Aplikacija omogoča izdelavo in urejanje reklam.

 Trello. Aplikacija, namenjena organizaciji pri skupinskih opravilih. Lahko za vodenje projektov ali pa le za organizacijo skupnih seznamov in opravil.

 Inviita. Enostavna aplikacija za svetovne popotnike združuje v Inviita različne načrte ogledov po svetovnih destinacijah glede na našo lokacijo in želje.

 Verified. Novo družabno omrežje v slogu LinkedIn, Verified, deluje na podlagi medsebojnih verifikacij in potrditev s strani strokovnih sodelavcev in partnerjev.

 Flashgap. Zabavna fotografska aplikacija, namenjena fotografiranju večernih zabav. Fotografije se pokažejo za tri sekunde, nato pa postanejo nedostopne do poldneva naslednjega dne.

 Priime. Enostavni urejevalnik fotografij Priime temelji na različnih umetniških filtrih, zna tudi priporočiti filtre glede na fotografijo.

 Keezy. Zabavna glasbena aplikacija, kjer vsakega izmed osmih barvnih kvadratov povežemo s posnetim zvokom, te pa združujemo in mešamo med seboj.

 Drum Guru. Vsem, ki se želijo naučiti igranja bobnov ali pa to že znajo in bi se želeli naučiti kakih novih zvijač, Drum Guru ponuja obilo kratkih lekcij.

 Lick Of The Day. Še ena aplikacija za učenje igranja glasbil, tokrat za učenje kitare. Vsebuje več kot petdeset predmetov in tisoč lekcij.

 Ticket to Ride Pocket. Žepna predelava nadvse priljubljene namizne igre, v kateri moramo sestaviti železniške proge, da povežemo ameriška mesta. Omogoča tudi igranje prek spleta.

 Army Of Frogs. Še ena predelava namizne igre, tokrat moramo s svojimi žabami zavzeti (in zadržati) čim večji del stalno spreminjajočega se otoka.

 Rop. Rop je nova minimalistična igra miselnih ugank. Vsebuje kar 198 različnih nivojev, na vsakem moramo s premikanjem šestkotnikov izrisati želeno obliko.

 Sid Meyer’s Ace Patrol. Strateška potezna igra, v kateri se na 120 različnih misijah pomerimo v letalskem boju v času prve svetovne vojne.

Tilen Knaus: Windows Phone

 Awesome Lock. Dodajte zanimive informacije, kot so vremenska napoved, prihajajoči prazniki, valutna razmerja in druge na zaklenjen zaslon, pri tem pa ohranite priljubljeno sliko ozadja.

 Metro App Sauce. Blog, kjer skrbno izbrane aplikacije za Windows in Windows Phone preverjajo in opisujejo, je zdaj na voljo tudi kot mobilna aplikacija.

 GroupMe. Nova enostavna in brezplačna klepetalna storitev ustvarjalcev Skype, ki je integrirana s SMS, torej lahko klepetamo tudi s tistimi, ki te aplikacije nimajo.

 Speed Checker. Privlačna aplikacija za testiranje hitrosti spletne povezave. Omogoča shranjevanje in primerjavo zgodovine rezultatov za enostavne analize.

 Baconit. Popolnoma sveža različica že prej najbolje ocenjene aplikacije za spremljanje spletišča Reddit.

 Tiny Planet. Simpatična aplikacija za ustvarjanje zdaj že ne več prav svežih panoramskih fotografskih posnetkov v obliki »majhnih planetov«.

 QuizUp. Sodelujte v uspešnici, ki je obnorela ljudi po svetu, in sodelujte pri reševanju kvizov na različne teme, kot so šport, glasba, igre in splošno znanje.

 ShareIt. Z eno potezo dodajajte zapise v različna družabna omrežja, med drugim v Facebook, Twitter, LinkedIn, Yammer, Foursuare in druga.

 mSecure. Omogoča shranjevanje gesel in drugih zaupnih informacij in sinhronizacijo teh informacij med napravami z uporabo spletnih shramb Dropbox ali OneDrive.

 Moje kartice. Simpatična slovenska aplikacija za hrambo kartic zvestobe in drugih kartic. Seznam podprtih kartic je zavidljivo dolg in ga redno nadgrajujejo.

 ESPN. Aplikacije najbolj priljubljene športne televizije, ki omogoča spremljanje številnih športov, poudarek pa je seveda na ameriških profesionalnih športih.

 Facebook Beta. Povsem nova različica aplikacije Facebook za Windows Phone 10 in Windows 10 prinaša precej izboljšano uporabniško izkušnjo.

 Township. Simpatična igrica, v kateri zbirate vire in gradite in razvijate svoje mesto, v glavni vlogi pa so simpatične živali s kmetije.

 Carcassone. Digitalna različica namizne igre z istim imenom, kjer gradimo mesta in ceste ter postavljamo svoje možice in s tem pridobivamo točke.

 Sago Mini Friends. Igrica za najmlajše, v kateri lahko malčki opravljajo vsakdanja opravila v imenu ljubkih živalic, kot so spanje, igranje z vlaki in žogico in podobno.

 InstaSquarer. Še en precej zmogljiv urejevalnik slik, s katerim bomo z lahkoto ustvarili zapeljive in umetniške slike z dodajanjem različnih filtrov, nato pa jih delili z drugimi na Instagramu, lahko tudi v polni velikosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji