Naš izbor na Androidu in iPhonu

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Android

■ PowerLine

Pripomoček PowerLine robove telefona izrabi za minimalističen prikaz informacij o stanju baterije, jakosti mobilnega in brezžičnega signala, neprebranih sporočilih, neodgovorjenih klicih in obremenjenosti strojne opreme.

■ Mega

Razvpita oblačna shramba, ki zastonj ponuja 50 GB zaščitenega prostora, se vedno bolj uveljavlja pri izmenjavi večjih datotek. Z mobilno aplikacijo je delo z Mega oblakom še priročnejše.

■ eknjige emka

Slovensko prodajalno elektronskih knjig največjega podalpskega založnika mučijo hudi porodni krči, predvsem slaba aplikacija za branje kupljenega čtiva in visoke cene posameznih naslovov.

■ RadarShare!

RadarShare je brezplačna mobilna aplikacija, ki voznike opozarja na radarske in policijske nadzore v bližini. Gre za medsebojno obveščanje voznikov, ki pa je še v povojih.

■ Tinder

Zanimiva aplikacija za iskanje sorodnih duš glede na uporabnikovo lokacijo za zdaj (vsaj v Sloveniji) svojega dela še ne opravlja najbolje, a ima velik potencial, zato kljub vsemu opozorimo nanjo.

■ Tiny Thief

Finski Razvijalec Jeznih ptičev se tokrat predstavlja s simpatično in duhovito miselno avanturo z odličnim načinom igranja.

■ M&M Clash of Heroes

Uspešnica iz sobnih in ročnih konzol se je končno znašla na priljubljeni mobilni platformi. Predstavlja vrhunec igranja vlog s pridihom miselne igre. Velikanska pustolovščina, ki se nikoli ne konča!

■ Milijonar Slovenija

Igra po vzoru uspešnega televizijskega kviza kljub manjšim napakam navduši in zagotovi precej uric resnega preverjanja znanja. Zabava za vso družino!

■ Deathsmiles

Manj znana, dokaj draga strelska igra prihaja s konzol. To, da se ne prilagaja mobilnim zaslonom, ji ni dolgo v škodo, saj se ponaša z noro zabavnostjo in globino.

■ Igre Google Play

Play Games je Googlova aplikacija za odkrivanje novih iger, spremljanje dosežkov v preigranih naslovih in povezovanje z drugimi igralci po svetu.

■ 1 Second Everyday

Sodobni dnevnik, program 1 Second Everyday, nam omogoča izdelavo filma, ki je sestavljen iz kratkih vsakdanjih trenutkov. Prvih trideset dni je uporaba brezplačna, nato je pristojbina en evro in velja za vse življenje.

■ Homestyler

Autodeskova spletna aplikacija za urejanje doma je zdaj na voljo tudi v mobilni različici, ki nam z uporabo vgrajenega fotoaparata in 3D modelov še olajša delo.

■ How to make paper Airplanes

Kako do zanimivih izdelkov iz lista papirja, nam pokažejo aplikacije serije How to make Origami. Posebej priporočamo izvedenko za izdelovanje letal.

■ Google AdSense

Mobilna aplikacija za uporabnike Googlove storitve AdSense omogoča hiter dostop do bistvenih informacij v zvezi s posameznikovim oglaševalskim računom.

■ Hovering Controls

Nadzor z mahanjem rok pred čuječo kamero je prihodnost, pravijo eni, a pustimo razpravo za rubriko ProEtContra. S Hovering Controls si lahko sami ustvarimo  mnenje.

■ Control Center

Hitre nastavitve na način prihajajočega Applovega operacijskega sistema iOS7 si z aplikacijo Control Center lahko privoščimo tudi na izbranem telefonu z Androidom.

iPhone

■ IFTTT

Spletna stran If This Then That ima po novem tudi lastno aplikacijo, s katero lahko upravljamo recepte – lahko iščemo nove ali pa urejamo tiste, ki jih že uporabljamo.

■ Timer Auto-Camera

Vgrajena aplikacija za zajem fotografij je na iOS celo nekoliko preveč preprosta, Timer Auto-Camera pa ima koristno funkcijo zakasnitve zajema.

■ VLC

Eden izmed najboljših predvajalnikov videa se je po kar dolgi odsotnosti vrnil na iOS. VLC podpira kup različnih formatov in kodekov, na iOS pa je dobil tudi integracijo z Dropboxom.

■ City Maps 2 Go

Za potovanja je večina navigacijskih aplikacij manj koristnih, saj potrebujemo za njihovo delovanje vključen prenos podatkov – City Maps 2 Go pa omogoča krajevno shranjevanje na tisoče zemljevidov.

■ Google Maps

Googlovi zemljevidi so končno prišli tudi v slovensko trgovino App Store. Poleg odličnih zemljevidov ponujajo tudi navigacijo turn-by-turn z glasovnimi navodili.

■ Stikly Balls

Preprosta, a nalezljiva igra, v kateri se mora naš možic s tekanjem levo in desno izogibati različnim velikim žogam, ki se odbijajo okoli njega.

■ Laser Chambers

Ugankarska igra, v kateri moramo laserje ob pomoči kristalov, stikal, delilnikov in drugih pripomočkov pripeljati do konca stopnje.

■ Pirates

V igri Pirates s svojo ladjo plujemo po morjih in lovimo tovorne ladje, polne zakladov, pri tem pa se moramo spopasti tudi z drugimi pirati.

■ Lost Cities

Aplikacija, narejena po nadvse priljubljeni igri s kartami avtorja Reiner Knizia za dve osebi. Ponuja igro proti računalniku, igro na eni napravi ali pa prek spleta

■ Smoothie Recipes

Za vroče poletne dni so kakor nalašč hladni sadni smoothiji – aplikacija ponuja več kot sto receptov za različne sadne mešanice.

■ Balloon Brigade

Preprosta igra podjetja Knack, v kateri se obmetavamo z vodnimi baloni, zanimiva pa je zaradi povezave s spletno stranjo, ki prek iger zaznava, kaj so naše prednosti in slabosti.

■ Rise Alarm Clock

Rise je ena izmed najboljših budilk za iOS. Predvsem jo je enostavno uporabljati, zajema tudi elegantne načine za prikaz ure na domačem zaslonu.

■ External Flash

Program External Flash nam omogoča, da povežemo več naprav iOS med seboj in skupaj uporabljamo vse njihove bliskavice.

■ Cost

Cost je preprosta in pregledna aplikacija za sledenju osebnim financam. Omogoča izdelavo različnih skupin potrošnje in tudi izvoz poročila o porabi denarja.

■ Smart Office 2

Pisarniški paket, ki podpira izdelavo in obdelavo datotek, združljivih z Microsoft Office. Podpira tudi izvoz v PDF in prenos na Dropbox, Box in Google Docs.

■ tenXer

Aplikacija za merjenje vsega, kar počnemo v življenju. Vnesemo lahko naslov in merimo, koliko časa smo bili v službi, zapišemo, koliko kave smo spili in koliko vrstic kode natipkali.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji