Naš izbor na Androidu in iPhonu

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Android

■ Smart IR Remote for HTC One (Galaxy S4)

Trenutno najboljša telefona z operacijskim sistemom Android sta opremljena z infrardečim žarkom, ki ga pričujoča aplikacija dodobra izkoristi. Pametni daljinski upravljalnik podpira številne naprave in združevanje ukazov v makre.

■ Duolingo: Learn Languages Free

Brezplačno učenje angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine, španščine in portugalščine nas skozi igro (bojda) nauči izbranega tujega jezika v manj kot treh mesecih.

■ Furam 0,0

Aplikacija Furam nam okvirno izračuna stanje vinjenosti (beri: napihane vrednosti) glede na čas vnosa in količino alkoholne pijače v telesu.

■ Color Blindness Test

Test barvne slepote Color Blindness Test temelji na metodi japonskega oftalmologa Ishihare. Gre za učinkovito prepoznavanje težav z zaznavanjem rdeče in zelene barve.

■ SpecCheck

Izdelovalci pametnih telefonov pri strojni opremljenosti izdelkov med sabo srdito tekmujejo, zato je značilnostim posameznih modelov precej težko slediti. SpecCheck nam pri tem opravilu zelo pomaga.

■ TETRIS Blitz

Čistokrvni tetris v bitki s časom nam privabi na usta tisti znani nasmešek iz preteklih časov neprespanih noči in razbolenih prstov.

■ Toca Hair Salon 2

Prvak otroških mobilnih iger z operacijskega sistema iOS, podjetje Toca Boca, se na Androidu prvič predstavlja s frizersko simulacijo/igračo Hair Salon 2. Priporočamo!

■ Kingdom Rush

Branjenje stolpičev je s Kingdom Rush napredovalo v globino. Epska pustolovščina postreže s številnimi sovražniki, orožji in uroki, s katerimi se spopademo z najhujšimi šefi doslej.

■ Sonic The Hedgehog

Klasika, ki je rodila legendo nadobudnega ježa z imenom Sonic, je prilagojena mobilnim napravam in pripravljena, da jo zaužije nov rod igralcev.

■ Sonček

Sonček je enostaven, brezplačen odjemalec vremenskih informacij Agencije Republike Slovenije za okolje.

■ WeatherSignal – sensor toolkit

Aplikacija WeatherSignal priznava, da je namenjena predvsem z vsemi žavbami (beri: senzorji) namazanemu telefonu Samsung Galaxy S4. Kljub temu deluje tudi na drugih telefonih, kjer odčita vsaj temperaturo in moč svetlobe.

■ Fetch Dog Training

Izdelek pravih pasjih profesionalcev nam bo pomagal prebroditi začetne težave z disciplino kosmatega prijatelja in ga obenem naučiti nekaj privlačnih zvijač.

■ 7min Full Workout

Znanstveno dokazana metoda telesne vadbe nas v sedmih minutah na dan z dvanajstimi dokaj različnimi vajami brez posebnih orodij pripelje do zdravega telesa.

■ Naymit – say where

Družabno poimenovanje in sporočanje geografskih lokacij Naymit veliko obeta. Slovenski izdelek je med drugim kakor nalašč za organizatorje dogodkov, lastnike lokalov in zasebnih objektov.

■ Warmly – An alarm clock

Postopno bujenje je zdravo. Če ga sprožijo zvoki cvrtja jajca, brbotanja jutranje kave, javnega prometa ali okoliških živali, toliko bolje. Naštete vzvode nam v sobo dostavi budilka Warmly.

■ Cloud Print

Googlovo oblačno tiskanje je končno dobilo namensko aplikacijo, s katero upravljamo povezane tiskalnike in nanje neposredno natisnemo poljubno vsebino s telefona.

IPhone

■ Evernote Hello

Priljubljena oblačna beležnica Evernote je vedno bolj priljubljena in zmogljiva – najnovejša možnost je kombinacija shranjevanja stikov in družabnega omrežja, imenovana Hello.

■ Traffic for Google Analytics

Enostavna in grafično preprost program, s katerim se lahko povežemo na naš račun za Google Analytics in spremljamo dogajanje oziroma promet na naših spletnih straneh.

■ Kickstarter

Priljubljeno spletišče, namenjeno financiranju manjših projektov, ima tudi svojo aplikacijo za iOS, prek katere lahko iščemo oziroma spremljamo projekte.

■ Shake!

Aplikacija za vse, ki se veliko gibljejo po naravi. V enem programu ponuja pregled vremena (z relativno vlažnostjo, pritiskom in vetrom vred), dodana pa sta tudi kompas in lučka.

■ CalenMob

Če vam vgrajeni iOS koledar ni po volji, je dobra alternativa program CalenMob. Ta se sinhronizira z Googlovim koledarjem, ponuja pa veliko dodatnih možnosti (denimo obvestila SMS).

■ What’s The Movie?

Zabavna aplikacija, kjer moramo glede na štiri slike uganiti, za kateri film gre. Preizkusimo se lahko v znanju filmov iz različnih obdobij.

■ DH Supreme

Igra, kjer vozimo kolo za spust (downhill) po različno težkih progah. Kolo lahko nadgradimo z boljšimi komponentami, proge pa obsegajo tudi skoke in druge ovire.

■ Despicable Me: Minion Rush

Grafično dodelana iger, kjer igramo v vlogi enega izmed pomagačev zlobneža iz filma Despicable Me. V arkadni igri skačemo, letimo, se izogibamo oviram, pri tem pa pobiramo banane in izboljšave.

■ Agricola

Ena izmed najbolj priljubljenih namiznih iger zadnjega časa je prišla tudi na iOS. V njej moramo iz svoje majhne hiške zgraditi uspešno kmetijo – podpira tudi več igralcev.

■ SoundCloud

Spletna stran, ki jo najlaže opišemo kot YouTube za zvočne posnetke, ima tudi lastno aplikacijo za iOS, prek katere lahko iščemo po posnetkih in nalagamo svoje.

■ Speach Jammer

Zabaven program, ki ga uporabljamo v navezi s slušalkami, nam z zamikom predvaja lasten govor, zato postane ta presenetljivo težak.

■ Skitch!

Uporaben program, ki omogoča, da rišemo in pišemo po fotografijah in dokumentih, ki jih lahko pošljemo po MMSu ali elektronski pošti. Za doplačilo ponuja tudi pisanje po datotekah PDF.

■ FaceClock with Calendar

Enostavna aplikacija, namenjena za domači zaslon takrat, kadar telefona sicer ne uporabljamo. Prikazuje analogno uro in koledar, omogoča pa tudi hitro in enostavno zmanjšanje svetlosti zaslona.

■ ProTuber

Odličen predvajalnik posnetkov s spletne strani YouTube, ki podpira tudi druge podobne strani (denimo Vimeo). Omogoča seveda tudi povezavo z našimi računi na omenjenih straneh.

■ 7 Minutes

Program 7 Minutes ponuja vodeno telesno vadbo, ki nam vzame le sedem minut na dan, seveda pa meri na čim večjo učinkovitost.

■ vJournal for Evernote

Enostavna aplikacija za pisanje dnevnika, ki vse zapise hrani v oblačni aplikaciji Evernote, organizira pa jih po času in tudi lokaciji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji