Objavljeno: 29.1.2019 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Februar 2019

Naredimo nekaj zase

V svetu, polnem stresa in pritiskov, je nujno, da si vzamemo pet minut zase, zadihamo s polnimi pljuči ter si občasno zabrundamo kakšno spodbudno besedo. Mirnost uma in pozitivne misli bodo prinesle uspeh, srečo, zdravje, spanec in še kaj. Predstavljene aplikacije za telefone iPhone in tablice iPad se tega dobro zavedajo.

Calm je ena izmed boljših aplikacij za duševno zdravje, ki za dobro počutje lastnika naprave z operacijskim sistemom iOS poskrbi s številnimi tečaji meditacije, kjer nekaj zase najdeta tako začetnik kot dober poznavalec samega sebe. Meditacija je med pomembnejšimi sestavinami programa, ki uporabnika razvaja še z uspavalno glasbo, zgodbami za lahko noč, ki jih pripovedujejo znani igralci oziroma govorci, dihalnimi vajami in različnimi scenami za boljše počutje. Naročnina na vse dobrote, ki jih lahko sedem dni prosto preizkušamo, znaša 41 evrov letno.

Dan se začne z jutrom, zato jutranja rutina običajno zakoliči, kako se bo odvijal dan. Na ustrezne dejavnosti, ko vstanemo, nas opomni program Fabulous. Čeprav je večina tovrstnih programov dolgočasnih, saj jim pogled ne seže dlje od običajnega seznama opravil, je Fabulous drugačen. Jutranjo rutino (in druge koristne navade) pomaga graditi skozi igro oziroma potovanje, kot postopek imenujejo razvijalci. Plačljiva različica (50 evrov na leto) z novimi potovanji se odklene šele, ko zaključimo prvo.

ThinkUp je eno boljših motivacijskih orodij na tržnici App Store. Iz bogate knjižnice navdihov izberemo želeno misel in jo posnamemo z lastnim glasom. Postopek ponavljamo tako dolgo, da dobimo motivacijski govor stoletja, ki z osebno noto poskrbi, da bomo vedno pozitivno naravnani. Program je v osnovi brezplačen, mesečna naročnina v višini šestih evrov mesečno je namenjena dostopu do dodatnih zmožnosti.

Če nas lastni glas ne motivira in bi radi, da nam razpoloženje dvignejo strokovnjaki, si na mobilno napravo naložimo Shine. Ta z dnevnimi sporočili, citati in različnimi govori dviguje moralo, samozavest in splošno počutje. Ob 93-odstotni uspešnosti programa, devet uporabnikov od desetih je dokazano srečnejših, je 10 evrov na mesec prava bagatela.

Zdravega življenja brez telesne aktivnosti ni. Ena bolj pomirjajočih telovadb je joga, ki jo lahko izvajamo ob pomoči učiteljice na tedenski rekreaciji ali doma z odlično aplikacijo Yoga Studio. Osrednje zmožnosti programskega pripomočka so enciklopedija najrazličnejših drž, koledar vadbe in seveda video tečaji z ogromno dodane vrednosti. Naročnina nanje nas olajša za dobrih deset evrov mesečno, prvi teden pa je brezplačen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji