Objavljeno: 27.10.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2020

Najboljše za iOS

Applove slušalke AirPods sodijo med najboljše brezžične slušalke na trgu in so zelo priljubljene tudi med lastniki telefonov z Googlovim operacijskim sistemom Android. Ker delujejo prek povezave bluetooth, večjih težav s povezljivostjo ni. A za enako izkušnjo, kot jo imajo z njimi lastniki Applovih telefonov iPhone, je vseeno potrebno nekaj dodatne pomoči.

Prva zmožnost, ki bi jo utegnili lastniki telefonov z Androidom in slušalk Apple AirPods pogrešati, je priklic dežurnega digitalnega pomočnika. Tega lastniki mobilnih naprav z logotipom ugriznjenega jabolka prikličejo z dvojnim trkanjem po eni izmed slušalk. S programom Assistent Trigger lahko uporabniki Androida s trkanjem po slušalkah k akciji na enak način pozovejo Googlovega digitalnega pomočnika Assistant.

Še več trkanja po slušalkah AirPods ponuja aplikacija Podroid, ki poleg klicanja pomočnika dvojno trkanje uporabi za prekinitev ali nadaljevanje predvajanja trenutne skladbe, skok na naslednjo pesem ter spreminjanje glasnosti. Edina vidnejša slabost pristopa aplikacije Podroid je, da ne razlikuje med slušalkama, zatorej jima ni moč nameniti različnih akcij.

Slušalke AirPods z Androidom dobro sodelujejo tudi brez dodatnih aplikacij, vendar usluga ni enaka kot na Applovih napravah. Uporabniki najbolj pogrešajo enostaven prikaz stanja baterije v slušalkah in škatlici. Medtem ko na jabolčnem telefonu odprta škatlica slušalk na zaslon nemudoma prikliče podatke o ravni energije, za enako uslugo na telefonih in tablicah z Androidom potrebujemo aplikacijo AirBattery.

Podobno uslugo ponuja plačljivi programski pripomoček Droidpods, ki informacijo o stanju baterije vključi v opozorilno središče. Če raven baterije upade pod deset odstotkov, objavi opozorilo. Med naprednejše funkcije programa sodi zaznavanje slušalk v ušesu. Če med uporabo nekaterih storitev, na primer Spotify, Netflix in YouTube, slušalko odstranimo iz ušesa, se predvajanje samodejno ustavi.

Pregleda ne moremo zaključiti brez izenačevalnika zvoka. Equalizer poskrbi, da dokaj običajen preprost zvok slušalk AirPods dobi tisti faktor X. V nasprotju z drugimi programskimi izenačevalniki zvoka s tržnice Play Equalizer nastavitve uveljavi za vse aplikacije, nameščene na telefonu. Poleg lastnih nastavitev so nam na voljo že nastavljeni profili, ki se najbolj prilegajo zvrstem klasična glasba, folk, pop, hiphop, rock in drugim.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji