Objavljeno: 26.5.2009 | Avtor: David Vidmar | Monitor Maj 2009 | Teme: splet

Nahrani moje torrente

Tudi največjim tv fanatikom gotovo ni prav nič v veselje čakati in klikati datoteke torrent, ko se pojavi nov del priljubljene nadaljevanke (saj vem, to je prepovedano in tega tako ali tako ne počnemo).

Zato so že davno vse spodobnejše prenašalce vsebin torrent, kot sta uTorrent in Azureus, opremili z možnostjo prebiranja virov RSS. V teoriji je to zelo dobra zamisel, vendar se v praksi izkaže za nepraktično. V virih na javnih zbirkah datotek torrent se namreč velikokrat pojavljajo duplikati epizod, imena datotek torrent se iz tedna v teden malenkost spreminjajo, vendar dovolj, da nikoli nismo prepričani, da se bo prenos sprožil samodejno, sami moramo poskrbeti, da se prenašajo res samo datoteke, ki jih želimo, in tako naprej.

Poskusov, kako omiliti opisane težave, je bilo že kar nekaj, vendar so fantje in dekleta, ki so ustvarili spletišče FeedMyTorrents, naredili eno najbolj privlačnih, enostavnih in uporabnih rešitev do zdaj. FeedMyTorrents omogoča, da se naročimo na prečiščen in preverjen vir za najbolj priljubljene aktivne tv nadaljevanke in oddaje. Brez prijave so na voljo viri za večino priljubljenih oddaj, ki se trenutno predvajajo. Še bolj uporabno pa je, da na FeedMyTorrent ustvarimo račun in se z enim samim virom naročimo na vse svoje priljubljene vsebine. Vsebino samega vira urejamo v spletu, kjer zelo enostavno dodajamo ali odstranjujemo posamezne oddaje. Nedavno so za sladokusce dodali tudi visokoločljivostne vire za nekatere oddaje, njihovo število pa se vztrajno veča.

Zelo pohvalno je, da avtorji po začetnem uspehu niso zaspali, kot se rado zgodi, temveč spletišče redno dograjujejo in dodajajo nadaljevanke. Toda, kako dolgo bomo lahko uživali? Avtorji računajo na finančno nadomestilo s pomočjo donacij in nekaj reklam, čas pa bo pokazal, ali jih zaradi dvomljivo legalnega početja ne bo kdo preganjal in ali bo donacij dovolj, da bodo opravljali umazano delo za nas. Do takrat pa ...

FeedMyTorrents

Kaj: Najenostavnejši način, kako do priljubljenih tv nadaljevank takoj, ko so na voljo.
Izdeluje: FeedMyTorrents, www.feedmytorrents.com.
Cena: Zastonj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji