Objavljeno: 24.11.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2015

Nadzor na daljavo z zamudo

V nedavno objavljenem članku o upravljanju računalnikov na daljavo smo spregledali odličen pripomoček, Remote Utilities. Ker gre za načeloma brezplačen program, ki ponuja vse, kar imajo veliki, in še več, napako z veseljem popravljamo.

Osnovno tridesetdnevno preizkusno različico lahko nadgradimo z brezplačnim licenčnim ključem, ki omogoča upravljanje deset računalnikov na daljavo.

Osnovno tridesetdnevno preizkusno različico lahko nadgradimo z brezplačnim licenčnim ključem, ki omogoča upravljanje deset računalnikov na daljavo.

Remote Utilities je paket pripomočkov za dostop do strežnikov in drugih računalnikov na daljavo. Naenkrat lahko upravljamo več računalnikov hkrati, ne glede na to, kje so. Raznovrstna paleta zmožnosti programa ponuja kar petnajst različnih načinov povezovanja, med katerimi ne manjkajo klasični namizni pogled, prenos datotek med povezanimi računalniki in tako imenovani nadzor brez nadzora, ki zagotavlja povezanost z oddaljenim računalnikom štiriindvajset ur na dan.

Namestitev je preprosta. Da bi se izognili morebitnim težavam, je na voljo priročnik Quick Start Guide. Namestitev lahko izvede le upravitelj sistema, kar je logično. Sestavljena je iz dveh delov, nadzornika in gostitelja. Slednji zahteva geslo za dostop do sistema na daljavo. Uporabniški vmesnik je zgrajen okoli seznama pogosto upravljanih računalnikov. Do novih pridemo z vnosom naslova IP. Povezava deluje tekoče in brez težav. Razen če v povezovalno polje vpišemo naslov računalnika, ki je hkrati gostitelj povezave, se sistem ujame v zanko.

Remote Utilities ponuja popoln nadzor nad oddaljenim računalnikom, dostop do datotek, pravic in strojne opreme. Med drugim zna doseči oddaljeno spletno kamero in ta se prelevi v varnostno orodje. Dostop je mogoč prek LANa, strežnika v oblaku ali lastnega strežnika. Ne manjkajo niti naprednejše zmožnosti, kot je podpora storitvi Active Directory, ki omogoča preprost dostop do vseh računalnikov v domeni. Sestava MSI podpira prejšnjo nastavitev dostopa z Remote Utilities, pripomočki znajo obiti požarni zid, omogočen je tudi mobilni dostop, ki oddaljeni računalnik po želji znova zažene ali ga postavi v varni način. Za varnost je poskrbljeno s šifriranjem prometa, zaščito pred napadi DDoS in preprečevanjem kraje uporabljenih gesel. Brezplačna različica ne najeda s ponujanjem plačljive. Omejena je edino s številom PCjev, na upravitelja jih pride deset, to pa za manjše podjetje praviloma zadostuje.

Remote Utilities

Aplikacija za upravljanje računalnikov na daljavo.

Prodaja: RemoteUtilities.com.

Cena: Do 10 računalnikov brezplačno.

Za    Bogate zmožnosti, varnost.

Proti    Omejena brezplačna različica.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji