Objavljeno: 27.10.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2020

Mobilna noč čarovnic

Noč čarovnic je iz leta v leto bolj priljubljena tudi v Sloveniji. Nabiranje sladkarij, strašljive maske in seveda buče so vedno pogostejši spremljevalci slovenskega konca oktobra. Letos bo praznično vzdušje žal drugačno, a naslednje aplikacije bodo poskrbele, da sploh bo.

Prva stvar, za katero med pripravami na najstrašljivejšo noč leta poskrbimo, je okrasitev telefona noči čarovnic primerno. Zbirka ozadij Halloween Backgrounds & Wallpapers HD bo telefon odela v primerne barve ter ga okrasila z ustreznimi motivi in temo. Izbiranje ozadij, slik, tem, stilov in drugih elementov na zaslonu telefona iPhone olajša pogled diaprojekcije, s katerim hitro prečešemo zares bogato bero programa. Izbrance po želji umestimo v lastno kategorijo ali delimo na družabnih omrežjih Facebook, Twitter in drugih.

Priljubljena serija stripov, ki je zaslovela z istoimensko televizijsko nadaljevanko The Walking Dead, predstavlja naslednji obvezen programski pripomoček za noč čarovnic. Če na telefon iPhone (ali tablico iPad) naložimo The Walking Dead: Dead Yourself, se lahko fotografiramo kot zombi. Živi mrtveci, ki nastanejo s preprostim postopkom slikanja ter z osnovno obdelavo fotografije, so tako prepričljivi, da jih nemudoma delimo s prijatelji.

Med najbolj priljubljenimi aplikacijami za noč čarovnic so tiste, ki ponujajo strašljive zvoke, s katerimi prestrašimo slehernika, ki nam pride na pot v času zadnjega oktobrskega večera. Halloween Spooky Sound Box je preprosta, a bogata zbirka najrazličnejših grozljivih zvokov, ki segajo od vedno učinkovitega vreščanja, prek glasov duhov do zares neprijetne glasbe.

Pripovedovanje strašljivih zgodb je ena izmed bolj primernih aktivnosti na noč čarovnic. Ko nam domišljija zataji, priskoči na pomoč aplikacija Creepypasta. Gre za zbirko več kot 5.500 izbranih zgodb z vseh vetrov svetovnega spleta. Iskanje po njih olajšajo priročen iskalnik, branje znanje angleščine in digitalni bralec. Zgodbe so najrazličnejših dolžin, med njimi tudi zelo kratke, sestavljene zgolj iz dveh, a zelo groznih stavkov.

Za konec ne moremo mimo iger, ki se brezšivno skladajo s tematiko strašljive oktobrske noči. Med njimi zagotovo izstopa Plants vs. Zombies 2, drugi del branjenja stolpov (beri: vrta) pred nadležnimi, a zelo smešnimi zombiji. Več kot 300 različnih stopenj, novi sovražniki in seveda nove rastline, s katerimi se ubranimo zalege, so med osrednjimi aduti igre, ki zagotavlja zabaven večer na noč čarovnic.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji