Objavljeno: 30.6.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2015 | Teme: nenehni testi

Microsoft Lumia 640XL

Veliki poceni telefoni so redko presenetili, saj večji zaslon zahteva neki higienski minimum, ne da bi izpadel ceneno. Prav na tem testu jih večina pade, saj je pike nemogoče skriti, če je diagonala zaslona velika, ločljivost pa nizka. Lumia 640XL se v tem pogledu drži kar dobro, saj ima 5,7-palčni zaslon, ki sliko kaže pri 720 x 1280. Ta kombinacija zadostuje za soliden zaslon, ki kaže pike le ob risanju besedila, in še takrat niso tako vidne kot pri kakšnem poceni velikem »kitajcu«.

Microsoft se pri svojih Lumiah ni odrekel odlični izdelavi, in to drži tudi za 640XL. Res ima ohišje  bolj ceneno plastiko, kot smo je vajeni na Lumii, a je kljub temu daleč pred poceni telefoni drugih izdelovalcev. Navduši tudi 12-megatočkovna kamera, ki sicer ne dela čudežev, a zna slikati tudi v malo temnejših razmerah.

640XL tako preživi test zaslona, a žal pade pri strojni opremi. Telefon s 5,7-palčnim zaslonom pač ne bi smel imeti le 8 gigabajtov vgrajenega pomnilnika. Seveda je ta prostor mogoče razširiti s kartico MicroSD, a mobilni operacijski sistemi, predvsem aplikacije, niso vedno prilagojeni delovanju z dvema shrambama. Tako smo obsojeni na nenehno pretakanje vsebin iz ene v drugo. Strojno z 640XL ni veliko bolje, saj jo žene štirijedrni 1,2 GHz procesor CortexA7, ki je leta 2015 že tako star, da ima najmanj dva spodobna naslednika.

Šibek procesor in velika 3000 mAh baterija zagotavljata delovanje za dober dan in pol. Tako da je 640XL lahko prvi pametni telefon za nekoga, ki potrebuje večji zaslon, si ne bo namestil nobene aplikacije in bi rad kdaj pa kdaj zajel kakšno sliko. Tem ljudem ponavadi rečemo babica oziroma dedek.

Microsoft Lumia 640XL

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: še ni na voljo.

Cena ob izidu:  3G 270 EUR, 4G 300 EUR.

✓    Baterija.

✗    8 GB shrambe.

4986506

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji