Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2015 | Teme: nenehni testi

Microsoft Lumia 640

Pod prste smo dobili Microsoftov telefon Lumia 640. Gre za naslednika telefona Lumia 635, ki kljub Microsoftovemu logotipu na hrbtišču naprave dostojno sledi tradiciji finske Nokie. Če spregledamo zaobljene robove, je telefon na prvi pogled skorajda enak predhodniku. Nadzorni gumbi so na običajnem mestu, oblika je enaka. Telefon Lumia 640 je v primerjavi z modelom 635 tanjši (8,8 milimetra). Naprava s 145 grami ni ravno peresno lahka, a se v roki kljub temu ne izkaže za odvečno utež.

Lumia 640 ima pet palcev velik zaslon IPS z ločljivostjo 1280 × 720 slikovnih pik (294 pik na palec), ki ga varuje gorilje steklo tretje generacije. Procesor Snapdragon 400 v njej tiktaka z utripom 1,2 GHz, pri delu mu pomaga 1 GB notranjega pomnilnika RAM. Prostor za hrambo podatkov (16 GB) je moč razširiti s pomnilniškimi karticami microSD (do 128 GB). Lumia ima dve kameri (1/8 MP), od katerih je zmogljivejša opremljena z bliskavico LED. Zmogljiva baterija velikosti 2500 mAh brez napora preživi običajen delovni dan. Med drugo opremo velja omeniti čip NFC in možnost dveh kartic SIM. Slednja je omogočena zgolj pri določeni izvedenki telefona. Microsoft se zaveda, da je cena privlačna in bo telefon med ljubitelji operacijskega sistema Windows Phone zbudil precej zanimanja, zato želi ugoditi vsem okusom. Lumia 640 je na voljo z mobilno povezavo četrte generacije (LTE) ali brez, z omenjeno možnostjo dveh kartic SIM in celo v povečani različici XL.

Microsoftov logotip na hrbtišču telefona, ki je nadomestil znak finske Nokie, nakazuje usmerjenost telefona k operacijskemu sistemu Windows Phone. Slednjemu so v Redmondu dodali popolno mobilno Pisarno z brezplačno letno naročnino na oblačno storitev Office 365. Trenutna različica operacijskega sistema (8.1) vsebuje tudi digitalno pomočnico, ki sliši na ime Cortana. V Redmondu obljubljajo, da bo telefon še letos deležen nadgradnje na težko pričakovani sistem Windows 10.

Microsoft Lumia 640

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Operaterji.

Cena ob objavi: 160 EUR.

✓    Dober zaslon, možnost dveh kartic SIM, LTE.

✗    Nenavdihnjena oblika.

4843476

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji