Objavljeno: 29.1.2008 09:57 | Avtor: David Vidmar | Monitor Januar 2008

Matematika v Wordu

Na Microsoftovih spletnih strani se skriva marsikaj. Včasih je najti tudi kakšno prijetno presenečenje. Eden izmed skritih zakladov je preprost dodatek za Microsoft Word 2007 z imenom "Microsoft Math Add-In for Word 2007".

Po namestitvi se v orodni vrstici prikaže nov menu z imenom Add-Ins in na njem gumbek "Math", s katerim lahko v Wordu napisane enačbe poenostavimo (Simplify), rešimo (Solve), celo diferenciramo in integriramo. Z nekaj kliki miške lahko tudi narišemo 2-D ali 3-D graf in ga vstavimo v besedilo. V resnici gre za oskubljeno in v Word vgrajeno različico programa Microsoft Math (www.microsoft.com/math/), ki sicer stane skromnih 25 dolarjev.

Matematiko v Wordu je preprosto uporabljati, vendar je na trenutke zelo zmogljiva.

Ker so naslovi spletnih strani na Microsoftovi strani strahovito dolgi, smo vam na naši strani naredili skrajšano povezavo. Za namestitev boste potrebovali licenčno kopijo Pisarne in nameščen Microsoft .NET Framework 2.0. Enačbo najlaže začnete pisati s pritiskom na Alt + Shift + 0 oz. Alt + =, funkcije dodatka pa so skrite na menuju, ki ga prikličete s klikom enačbe z desnim mišjim gumbom.

Kot smo se včasih za izpite iz angleščine učili ob pomoči računalniških tezavrov, se bo zdaj očitno to začelo dogajati tudi z matematiko. Kdo bo zdaj prepričal "mulce", naj naredijo domačo nalogo iz matematike brez računalnika? :)

Kdo bo zdaj prepričal "mulce", naj naredijo domačo nalogo iz matematike brez računalnika? :)

Microsoft Math Add-In for Word 2007

Izdeluje: Microsoft, www.microsoft.com.

Kje: www.monitor.si/ms_math

Cena: Brezplačno.

Za: Ideja.

Proti: Na trenutke počasno delovanje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji