Objavljeno: 23.2.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2016 | Teme: nenehni testi

LG Wine Smart

Nekdo v LGju je odobril uporabo imena Wine Smart. To je dejstvo in kdorkoli je ta človek, ima nedvomno zaledje v neki anketi, v kateri so uporabnike spraševali o ključnih besedah, ki bi jih prepričale v nakup. Pametno vino je torej LGjev telefon, ki izpolni velikokrat izraženo željo, da bi imeli telefon na poklop, ki bi ga gnal sodoben mobilni operacijski sistem. Da so to želje tistih, ki se niso povsem prilagodili mobilni revoluciji in zaslonom na dotik, ni treba pretirano poudarjati.

LG je vse te želje uslišal, saj ima Pametno vino 3,2-palčni zaslon na dotik. Da, tako malo, navsezadnje gre za preklopni telefon. Android 5.1 se tako riše v ločljivosti 320 × 480 pik in ga je mogoče krmiliti z dotikom ali večsmernim gumbom na spodnji polovici telefona. Tam najdemo še številčnico z velikimi gumbi in namenskimi tipkami za sporočila SMS, imenik, fotoaparat in gumb, ki mu lahko določimo bližnjico. Številke in ikone na gumbih so velikanske in pravzaprav dokončno izdajo, komu je telefon namenjen. Starejšim.

Tako se postavi vprašanje, zakaj bi babici ali dedku kupili androidni telefon na poklop. Prvi odgovor je ta, da se telefon zapre in je zaslon varen, predvsem pa je nemogoče koga ponesreči poklicati. Gigabajt pomnilnika in štirijedrni procesor brez težav poženeta tudi Skype, ki ima na voljo prednjo in zadnjo kamero. LG je tako z neumnim imenom opremil pametni telefon, ki je za starejše morda celo smiseln. Cena resda ni najnižja, a si tudi stari starši zaslužijo telefon, na katerega bodo lahko prejeli spletno pošto in si na barvnem zaslonu ogledali sliko vnuka. Do zdaj jim »telefoni za starejše« tega niso omogočali. LG je s tem telefonom naredil nekaj prav, le ime mu je težko oprostiti.

Najbolj problematična je pravzaprav baterija. Android 5.0 pač terja svoj energijski davek, tako da to ni telefon, ki bi znal čakati na priložnost več dni. Telefoni za starejše oziroma kakšna stara Nokia teh težav ne poznajo. Smart Wine ima akumulator, ki zmore shraniti 1700 mAh enrgije, to je manj kot povprečen pametni telefon, a moramo upoštevati, da je zaslon, ki pri modernih telefonih porabi največ energije, majhen. Smart Wine zdrži ves dan, ob zmernejši rabi pa se ta čas lahko raztegne na več dni, saj igranje iger in branje ni nekaj, kar bi hoteli početi na tako majhnem zaslonu.

LG Smart Wine je telefon za starejše in v tem kontekstu gre za zanimivo napravo, ki zna ravno dovolj, da ima več smisla kot klasični telefoni za babice in dedke. Kot pametni telefon za nekoga, ki zdaj uporablja, recimo, LG G4, a bi rad imel telefon na poklop, pa je slab nadomestek.

LG Wine Smart

Prodaja: Telekom, Telemach.

Cena ob objavi: 190 EUR.

za    Gumirano ohišje, fotoaparat.

proti    Za kogarkoli drugega nima smisla

5555986

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji