Objavljeno: 24.2.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2015 | Teme: nenehni testi

LG L50 Sporty

LG L50 je telefon, ki ga ne bi smelo biti, oziroma ne bi smel biti na voljo leta 2015. Gre za tako podhranjen kos strojne opreme, da se ob njegovi rabi vrnemo nekaj let nazaj. V čas, ko strojna oprema operacijskega sistema Android ni mogla gladko gnati. L50 poganja Mediatekova kombinacija jeder Cortex A7, ki so že tako namenjena varčnemu delovanju. Gre za dve 1,3 GHz jedri, ki imata na voljo le 512 megabajtov pomnilnika. Slednjega v megabajtih leta 2015 ne bi smeli več šteti in kombinacija s procesorji je resnično porazna.

LG najbrž računa, da bo lahko ta telefon po nizki ceni komu prodal in ga tako pridobil na svojo stran ter ga v prihodnosti prepričal, naj kupi kak dražji model. Žal si tega z L50 ne bo zagotovil, saj gre za slabo uporabniško izkušnjo. Android 4.4.2 teče zelo počasi in pritiski na zaslon se zaznajo z občutnim zamikom. Na začetku je vse skupaj še nekako šlo, po dnevu rabe pa so se stvari upočasnile. Kako je z delovanjem na daljši rok, raje ne ugibamo. L50 ima sicer oznako Sporty in je odet v nekoliko bolj gumirano ohišje. Dejansko je nekoliko odpornejši proti padcem, a je enako varnost mogoče doseči z dobrim ovitkom.

LG je pri tem modelu vztrajal pri fizičnem gumbu za domov in gumbu za nazaj ter priklic menuja, ki delujeta na dotik. Zakaj je tako, vedo je LGjevi inženirji, saj praktično vsi drugi njihovi telefoni že lep čas uporabljajo zaslonske androidne gumbe. Do zdaj so že vsi androidni izdelovalci obupali nad tem sistemom, tako da je ta odločitev resnično nerazumljiva.

LG je na trg torej poslal poceni telefon, ki bi ga že pred dvema letoma zelo težko komurkoli priporočili. Februarja 2015 gre za napravo, ki omogoča vpogled v bližnjo preteklost androidnega ekosistema. Pravzaprav omogoča vpogled v obdobje, ki smo ga vsi že veselo pozabili.

LG L50 Sporty

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Cena: 130 EUR.

✓    Nič.

✗    Podhranjenost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji