Objavljeno: 30.6.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2015 | Teme: nenehni testi

LG G4

G4 je najboljši telefon, kar jih je LG kdaj poslal iz svojih tovarn. Prav tako je očitno eden zadnjih izdelkov večjih androidnih izdelovalcev, ki se še drži smernic, ki jih drugi počasi opuščajo. G4 ima namreč zamenljivo baterijo, ki nas s 3000 mAh mirno pripelje čez dan. G4 ima prav tako režo za kartico MicroSD, ki na najdražjih modelih počasi umira. Kar zadeva shrambo, je treba LG pohvaliti, saj ima G4 32 gigabajtov prostora. Tudi s pomnilnikom niso varčevali, saj ga je zajetne tri gigabajte, ti pa skupaj s šestjedrnim (da, Snapdragon 808 ima šest jeder in je bil narejen prav za G4) omogočijo odlično izkušnjo. Strojna moč in posodobljena androidna preobleka sta namreč kombinacija, ki se dostojno meri s Samsungovo Galaksijo S6. Enako je z zaslonom, ki krasi G4 in bi bil mirno lahko razglašen za najboljšega. A kaj, ko Samsungov Amoled omogoči nekoliko bolj žive barve. G4 je tudi prvi LGjev telefon, ki se lahko pohvali z zares dobro kamero, ki jo brez težav postavimo ob bok Samsungu in Sonyju. 16-megapiksno tipalo snema lepe slike tudi v temnejših razmerah in osemmegapiksna prednja kamera brez težav dela ostre avtoportrete.

G4 ima vse fizične gumbe na zadnji stranici telefona, a so prvič narejeni tako, da jih je lažje najti. Gumb za vklop in izklop je namreč dosti bolj izbočen, tako da ga je teže zamenjati z gumboma za uravnavanje glasnosti.

Edini očitek tako leti na izdelavo, ki je še vedno plastična, tako da G4 proti kovinskemu HTCju in steklenemu S6 izpade nekoliko starejši. Zadnjo stranico resda lahko nadomestimo z usnjeno, a je ta morda preveč kičasta. Kot rečeno na začetku je G4 najboljši Lgjev telefon in se bo brez težav meril z letošnjimi težkokategorniki. To je bilo za LG v preteklih letih dosti težje reči.

LG G4

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Telekom, Simobil.

Cena ob izidu: 630 EUR.

✓    Zaslon, zamenljiva baterija.

✗    Plastično ohišje.

5062236

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji