Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2015 | Teme: nenehni testi

LG G Flex 2

Ukrivljeni zasloni so očitno lastnost telefonov, ki bo z nami vsaj nekaj časa. Prvi resni napravi, ki  sta se lahko pohvalili z ukrivljenim zaslonom, sta bili Samsungov Note 4 Edge in LGjev G Flex. Note Edge se je očitno prodajal dovolj dobro, da so letos v Samsungu poleg navadnega Galaxyja S6 izdali še S6 Edge, ki ima stranici ukrivljeni v ohišje, torej navzdol. Na tistem delu zaslona lahko telefoni Edge kažejo informacije, ki so ločene od glavnega dela zaslona. O uporabnosti te funkcionalnosti je seveda mogoče razpravljati, a dejstvo je, da ima pri Samsungu ta zaslon nekaj smisla.

Zgodba je drugačna pri LGjevem Flexu, ki ima ukrivljen zaslon, a tu ne gre le za del zaslona, saj je konveksna celotna steklena površina. Kakšnih posebnih prednosti takšno oblikovanje ne prinaša, a gre estetsko za zelo všečno posebnost, in sicer predvsem zato, ker smo zdaj že leta vajeni ravnih pravokotnih naprav in je odstopanje od norme dobrodošlo. V LGju so se od prvega Flexa naučili nekaj stvari in prva je ta, da telefonu ni treba biti prožen. Prvi Flex se je namreč veliko lažje nekoliko zravnal in potem skočil v ukrivljeno formo. Druga inkarnacija tega ne počne več in občutek, ko ga držimo v roki, je veliko boljši. Flex 2 daje občutek teže in kakovosti izdelave, ki pri prvem modelu ni bila tako prisotna. Slednji je nekako dajal občutek eksperimenta, ki je šel nekoliko predaleč, Flex 2 pa je lep kompromis med nepremičnimi ravnimi pravokotniki in prožno ukrivljeno napravo. Naslednja posebnost Flexa 2 je zdaj domača že na vseh LGjevih telefonih, saj povsod najdemo gumbe za vklop in uravnavanje glasnosti na zadnji strani. LG gumbe na vsakem telefonu malce spremeni, saj skušajo najti kombinacijo, ki bo najbolj olajšala najti pravi gumb. Flex 2 to težavo rešuje tako, da je gumb za vklop gladek, preostala dva pa hrapava, še vedno pa med rabo prihaja do zmotnega pritiskanja na lečo fotoaparata, ki leži neposredno nad gumbi.

Omeniti velja še zadnjo stranico, ki se sama celi. To pomeni, da bodo manjše praske iz telefona izginile samodejno. Za manjše praske to vsekakor velja, a čudežnih rezultatov na račun uporabljenega materiala ne gre pričakovati.

Strojno je Flex 2 impresiven kos opreme, saj ima 3 gigabajte pomnilnika (če gre za 32 Gb različico, 16 Gb ima le 2 gigabajta), ki čipovju Snapdragon 810 pomagajo  krmiliti Android 5.0. Snapdragon 810 je sestavljen iz štirih 1,5 GHz jeder Cortex A53 in štirih 2-gigaherčnih jeder A57. Nekoliko razočara zaslon, ki zmore »le« polno ločljivost FullHD, a gre za zaslon OLED z živi barvami in odličnimi vidnimi koti. Tako kot pri vseh LGjih kamera na zadnji strani zaostaja za Sonyjem, Applom in Nokio. Kljub temu dela zadovoljive slike in zna s svojimi 13 megapikami presenetiti tudi v bolj temnih razmerah.

Android 5.0 je oblečen v LGjevo preobleko, ki ni lepa, a je vsaj hitra in Googlovega operacijskega sistema ne mori preveč. Kljub temu velja poudariti, da so v LGju estetsko kljub vsemu napredovali in njihove preobleke iz leta v leto postajajo manj grde. Kljub temu še vedno zaostajajo za HTCjevimi in Sonyjevimi.

Drugi Flex je tako kot prvi odličen telefon, ki ima ukrivljen zaslon le zato, da lahko rečemo, da imamo telefon z ukrivljenim zaslonom. Za marsikoga bo to dovolj dober razlog za nakup, a ima tokrat Flex 2 resnega konkurenta v Samsungovem S6 Edge. Slednji je najbrž najboljši telefon, ki so ga naredili v Samsungu. Strojno gre za močnejšo napravo in Samsungova androidna preobleka je doživela nekaj sprememb v pravo smer. Flex 2 s svojo obliko kljub vsemu prepriča, a ne gre za najboljši androidni telefon ta hip. LG in Samsung sta končno dojela, da za dober telefon potrebuješ všečno programsko opremo in nekaj inovativnosti pri oblikovanju. S6 Edge in Flex 2 sta dva različna poizkusa sledenja tem ciljem. Oba si zaslužita vašo pozornost, a to rundo je dobil Samsung.

LG G Flex 2

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Mobitel.

Cena ob objavi: 700 EUR brez vezave.

✓    Oblika, tekoča izkušnja.

✗    Ločljivost zaslona, fotoaparat.

4865292

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji