Objavljeno: 27.3.2006 23:21 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Marec 2006 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Lexmark C522n

Nadgradnjo C510 so v Lexmarku poimenovali C522n. Trenutno je na voljo le en model, z omrežno kartico, čez čas pa nemara lahko pričakujemo še kakšnega člana te serije. Ključna pridobitev, tiskalnik, ni več večprehodni (torej v barvah počasen in glasen), temveč polnokrvni enoprehodni model.

Uporabniški vmesnik temelji na velikem preglednem zaslonu, ki ni osvetljen, in na vgrajenem spletnem strežniku, s katerim lahko pregledujemo in spreminjamo lastnosti tiskalnika kar prek spletnega brskalnika. Nekoliko moti, da predalnik za papir z vstavljenim papirjem na zadnji strani gleda iz tiskalnika.

Neukega uporabnika bo zmotilo, da je prvi zagon dolgotrajen in glasen - začne se s kar precej dolgo kalibracijo, ki jo spremlja na vso moč prižgan ventilator. Tudi dostop do barvnih kaset ni najboljši, saj so vratca, ki zapirajo dostop, dokaj "plastična".

Vtis se mahoma popravi, ko s tiskalnikom natisnemo prvi dokument. Pri tiskanju črno-belega besedila res ni najhitrejši, saj za 15 strani porabi eno minuto in eno sekundo, večina konkurentov pa to zmore v samo tri četrt minute. Do opazne razlike pride, ko tiskamo barvne dokumente. Tako natisne devet strani dolgo barvno poročilo v vsega devetintrideset sekundah (le redkokdo mu lahko sledi), pa tudi pri tiskanju fotografij je v samem vrhu. Nekoliko počasnejši je le pri tiskanju dokumentov PDF.

Kakovost odtisa je odlična. Z ločljivostjo 1200 pik na palec so lepo vidne tudi črke, velike dve piki. Barvni prelivi so pravilni, raster pa zelo neopazen. Tako je kakovost bitnih slik zelo dobra, enako velja tudi za Monitorjevo naslovnico v formatu PDF, ki je barvno povsem pravilna; seveda tiskano v najboljši kakovosti v postscriptu.

Tiskalnik za svojo ceno ponuja veliko: zelo hiter in razmeroma poceni barvni izpis (23,19 tolarja za barvni izpis, to je približno tri tolarje dražje od najcenejšega konkurenta) pa seveda odlično kakovost izpisa. Dokupimo lahko še dodatne razširitve pomnilnika do skupno 640 MB, brezžično omrežno povezavo ter dodatni predal, v katerega gre 500 listov.

Do tiskalnika je mogoče priti tudi prek brskalnika.

Lexmark C522n

Lexmark C522n

Hitrost: 9.

Kakovost izpisa: 8.

Opremljenost: 7.

Cena izpisa: 8.

Vmesniki: USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (cenejši barvni).

Ločljivost: 1200 pik na palec (4800 programsko).

Navedena hitrost: 19 strani na minuto črno-belo, 19 barvno.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal); PCL6, PPDS, postscript 3, PDF 1.5; 128 MB.

Cena: 162.900 tolarjev.

Cena natisnjene črno-bele strani: 5,31 tolarja.

Cena natisnjene barvne strani: 23,19 tolarja.

Prodaja: Alterna, www.alterna-i.si

Za: Cena izpisa, odličen barvni izpis, hitrost izpisa.

Proti: Predal gleda iz tiskalnika, počasno tiskanje datotek PDF, vrata za dostop do barvil se težko odpirajo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji