Objavljeno: 28.2.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2017

Lenovo Yoga 910

Med prenosniki so zadnja leta največji predmet poželenja ultra tanki, a zmogljivi hibridi. V to skupino lepo sodi tudi novi Lenovo Yoga 910. Prenosnik je izredno tanek, po merah primerljiv z drugimi tovrstnimi modeli s 13-palčnimi zasloni. Zanimivo, da jim je ob tem uspelo spraviti vanj zaslon z diagonalo 13,9, ki ima okoli resnično malo roba. Preseneti le rob na spodnji strani, ki (ravno zaradi majhnega roba na drugih treh stranicah) deluje večji, kot je v resnici. Nenavadna je tudi vgradnja spletne kamere spodaj, pod zaslon.

Ohišje prenosnika je sicer zelo kakovostno, narejeno je iz magnezijeve zlitine. Ta je hladna na otip, da pa občutek premijskega razreda. Na žalost prenosnika ne moremo odpreti z eno roko, če počiva na mizi – tečaj je nekoliko premočan. Deluje kakovostno, v rabi je podoben mehanizem, kot ga poznamo pri nekaterih drugih Lenovovih ultra tankih prenosnikih. Gre namreč za kombinacijo nekaj klasičnih tečajev in takih, ki so sestavljeni iz manjših členov, kot pri dražjih ročnih urah.

Kot smo omenili, je okoli zaslona res malo roba, se pa ta lahko obrne naokoli, torej napravo uporabljamo kot tablico (ali pa jo postavimo na mizo v obliki šotora, recimo za ogled filmov). Ponuja res visoko ločljivost 3840 × 2160, je zelo svetel in barvit (v rabi je matrika IPS), a je žal tudi svetleč in se v njem vidi kar veliko odsevov. Tipkovnica je solidna, a ne tako dobra kot pri prenosnikih Thinkpad Carbon.

Vgrajena je najnovejša strojna oprema, predvsem procesor i7-7500U. Ta izhaja iz nove družine Kaby Lake in ponuja res dobre zmogljivosti ob zelo zmerni porabi. Ima dve jedri in štiri niti, hitrost se giblje od 2,7 do 3,5 GHz ob večjih obremenitvah. Zraven je še 16 GB pomnilnika. Podatke bomo shranjevali na 512 GB pogon, seveda gre za pogon SSD. Za grafiko skrbi Intelova integrirana rešitev. Na našem preizkusu je zdržal 8 ur in 37 minut, to je seveda odvisno od načina dela, po občutku bi rekli, da bi lahko zdržal tudi do deset ur.

Edino razočaranje je nekoliko slaba založenost z vmesniki. Pogrešali smo predvsem kak HDMI. Na voljo sta tako 2 USB-C in en USB (po standardu 3.0), zraven je še izhod za slušalke. Seveda je vgrajena tudi brezžična omrežna kartica, ki podpira tudi omrežja 802,11ac, dodan je tudi modul Bluetooth.

Nova Yoga 910 je res odličen tanek in lahek prenosnik. Gre za enega najzmogljivejših v tej skupini. Največja omejitev so vmesniki, no, resnici na ljubo je tudi cena zelo visoka. Slabih dva tisoč evrov je namreč kar veliko.

Lenovo Yoga 910

Poslovni indeks SYSmark 2012 (Office Productivity): 219.

Večpredstavni indeks SYSMark 2012 (Media Creation): 224.

Trajanje delovanja: 8 ur 37 minut.

Mere: 32 × 22,5 × 1,4 cm., 1,38 kg.

Značilnosti: Intel i7-7500U 2,7 GHz, 16 GB RAM, 512 GB SSD, WLAN 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth.

Zaslon: 13,9-palčni, 3840 × 2160 pik.

Operacijski sistem: Windows 10 Home.

Cena: 1929 EUR.

Prodaja: www.alterna.si, www.mikropis.si, www.diss.si.

Za: Kakovost izdelave, velikost in teža, zmogljivost, ločljivost zaslona, zmogljivost akumulatorja.

Proti: Cena, malo vmesnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji