Objavljeno: 31.3.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2015 | Teme: nenehni testi

Lenovo Vibe Z2 Pro

Strojno je Lenovov Vibe Z2 Pro zmogljiva naprava, saj se lahko pohvali s specifikacijami, ki so trenutno na voljo v najboljših telefonih. Procesor Snapdragon 801 s štirimi jedri računa pri 2,5 GHz in ima na voljo tri gigabajte pomnilnika. Shrambe je zajetnih 32 gigabajtov in Lenovo se je zlahka odločil, da v telefonu ne bo prostora za kartico micro SD.  

Impresiven je tudi zaslon IPS z ločljivostjo 1440 × 2560, ki zahteva veliko energije. V Lenovu so se temu prilagodili s prostornim, 4000 mAh akumulatorjem. Varčevali niso niti pri fotoaparatu, ki ima 16 megapik in dve bliskavici, za povrh pa še optično stabilizacijo. Slike so zelo dobre, predvsem pa lepe na šestpalčnem zaslonu, ki riše žive barve. Dobrodošla je tudi prednja kamera, ki ima 5 megapik, tako da je z njo mogoče posneti zadovoljive fotografije.

Lenovo se je s telefoni, ki jih je poslal na zahodni trg, potrudil in jih strojno zelo konkurenčno opremil. Še vedno pa zaostaja pri oblikovanju in programskih rešitvah. Oblikovanje resda ni grdo, a je veliko bolj »kitajsko«, kot smo vajeni v Evropi. Z2 Pro je daleč od dovršenosti in materialov Sonyjevih telefonov in je bliže izdelkom Huaweia. To ne pomeni, da gre za slabo izdelavo, a se morajo Kitajci o materialih, ki so videti dobro in lepo sedejo v roko, še veliko naučiti. Z2 Pro tako med vsemi telefoni Lenovo izpade v roki najbolj ceneno. K temu največ prispeva kombinacija materialov in velikost naprave.

Poleg androidne preobleke (več o njej pri modelu Vibe X2) v Lenovu niso mogli iz svoje kože in so telefonu na dno zaslona dali tri gumbe na dotik. Ta praksa je pri kitajskih izdelovalcih še vedno razširjena, a za to ni več pravega razloga. Operacijski sistem Android od različice 4.0 predvideva programske gumbe na dnu zaslona, tako da je vztrajanje pri gumbih na dotik le še v domeni kitajskih izdelovalcev (čeprav tudi Samsung svojega fizičnega gumba noče opustiti). Gumbi pri Z2 Pro so za nameček še zalo majhni in predvsem nepotrebni na telefonu, ki ima 6-palčni zaslon.

Z2 Pro je za Lenovo korak v pravo smer, a bomo najbrž bolj navdušeni nad drugo ali tretjo različico tega telefona, saj je nivo njegove »kitajskosti« zaenkrat še previsok.

  

Dodano po objavi:

Telefon je moč v nastavitvah (Developer settings) preklopiti na "čisti Android" in tako izklopiti preobleko, s čemer se naša ocena telefona še dodatno izboljša. Po preklopu ostane le še Lenovo zaklepni zaslon ("lock screen"), ki pa ga lahko "povozimo" z zaklepnimi aplikacijami iz trgovine Play.

Lenovo Vibe Z2 Pro

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena ob objavi: 500 EUR.

✓    Zaslon, strojna moč.

✗    Oblikovanje, androidna preobleka.

4816558

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji