Objavljeno: 29.3.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2016 | Teme: nenehni testi

Lenovo Vibe P1

V Lenovu so se očitno odločili, da bodo v svoje telefone vdelovali velike baterije. Te so namreč dostikrat osrednja tarča pripomb uporabnikov, ki se še spominjajo časov neumnih telefonov, ki smo jih brez polnjenja lahko uporabljali več dni. Apple in preostali že uveljavljeni izdelovalci stavijo na vedno tanjše telefone, ki ob koncu dneva zahtevajo polnjenje. Akumulatorji v telefonih so tako ponavadi »veliki« od 2500 do 3000 mAh, kar je večinoma dovolj, da s telefonom prebrodimo dan. Seveda je avtonomija odvisna od naše rabe in okolja, v katerem smo. Če bo telefon nenehno iskal signal, se bo hitreje spraznil kot nekje, kjer je moč signala enakomerna.

V Lenovu pa so se odločili delati telefone z izjemno velikimi akumulatorji. Vibe P1 ima tako vgrajeno kar 5000 mAh baterijo, ki seveda omogoča večjo avtonomijo. Če potrebujete telefon, ki bo zdržal dva dni (in to je pri P1 mogoče), je Lenovo zanimiva možnost. Kljub temu se je treba vprašati, ali je več kot dan avtonomije resnično potrebno. Zvečer se bomo najbrž vedno znašli zraven vtičnice, za večdnevna potovanja v naravo pa je primernejša zunanja baterija, saj imamo tako še vedno v žepu tanek telefon.

Prav mere vseh teh naprav z večjimi akumulatorji so tisto, kar najbolj moti. Telefon imamo veliko v roki in, ko ni v roki, je ponavadi v žepu. P1 tako v roki kot v žepu deluje okorno, saj je debel slab centimeter in ob dnevni rabi se to pozna.

Strojno gre za povprečno napravo, saj osemjedrno srce sestavljajo počasnejša jedra A53, ki imajo na voljo 2 GB pomnilnika. Tudi zaslon IPS ni najboljši in na 5,5 palca diagonale kaže sliko pri ločljivosti 1920 × 1080 pik.

Vibe P1 je povprečen telefon z veliko baterijo in zaenkrat še vedno menimo, da so te naprave narejene za ljudi s specifičnimi potrebami.

Lenovo Vibe P1

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 350 EUR.

Za    Baterija je velika ...

Proti    ... toda ali to res potrebujemo?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji