Objavljeno: 28.11.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2017

Lenovo Ideapad 720s

Lenovova serija prenosnikov Ideapad se uvršča nekje vmes med poslovne Thinkpade in cenejše vstopne modele. Z njo merijo na nekoliko zahtevnejše domače uporabnike, take, ki jim je pomemben tudi videz. V tej seriji pa ponujajo tudi veliko tankih prenosnikov, kakršen je tokrat preizkušeni Ideapad 720s.

Gre za razmeroma tanek in lahek prenosnik, debel 1,6 centimetra, z maso 1,6 kilograma. Zaslon meri 14 palcev, na hitro se sicer zdi, da gre za malenkost manjši prenosnik – torej lepo skrije dejansko velikost. Ohišje je nadvse elegantno, uporabljeni aluminij daje dober občutek kakovosti, po tem nekoliko spominja na Applove tanke prenosnike.

Zaslon uporablja odlično matriko IPS, njegova ločljivost je dovolj visokih 1920 × 1080 pik. Žal je svetleč, to pomeni, da je na njem nekaj odsevov, a ni prehudo. Tipkovnica je solidna, a nič posebnega, tipke so med seboj ločene, je pa osvetljena od zadaj.

Pri vmesnikih sta na voljo dva vmesnika klasične velikosti USB, oba s hitrostnim standardom USB 3.0. Zraven je tudi novi vmesnik USB-C, ki podpira tudi tehnologijo Thunderbolt. Ob njem imamo še izhod HDMI in bralnik pomnilniških kartic SD. Nabor vmesnikov je torej povsem klasični za ta razred prenosnikov. Zvočnika se dobro obneseta, sploh glede na tankost ohišja, pri višjih frekvencah se sicer opazi malo več popačenj oziroma hreščanja.

Vgrajen je Intelov procesor i7-7500U, spet dobro znan predstavnik v višjem razredu. Ponuja solidno razmerje med zmogljivostjo, porabo energije in oddajanjem toplote, pri tem se dobro obnese tudi omenjeno aluminijasto ohišje. Zraven je 16 GB pomnilnika, kar je danes lepa količina, vgrajen je pogon SSD velikosti kar 1 TB. To je danes še nekoliko nenavadno, večinoma srečujemo pogone SSD velikosti 256 ali 512 GB. Za grafiko je na voljo Intelova rešitev in Nvidia GeForce 940MX, ta je vstopni model, ki je že nekoliko v letih.

Ideapad 720s je dobra izbira za vse, ki si želijo tanek prenosnik z dovolj zmogljivo strojno opremo po razumni ceni. Ta sicer ni najnižja, a zanjo dobimo dovolj hiter in kakovosten prenosnik.

Lenovo Ideapad 720s

Poslovni indeks SYSmark 2014 (Office Productivity): 1387.

Večpredstavni indeks SYSMark 2014 (Media Creation): 1366.

Trajanje delovanja: 4 ure 16 minut.

Mere: 32 × 22 × 1,6 cm., 1,6 kg.

Značilnosti: Intel Core i7-7500U, 2,7 GHz, 16 GB RAM, 1 TB SSD, WLAN 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth.

Zaslon: 14-palčni, 1920 × 1080 pik.

Operacijski sistem: Windows 10.

Cena: 1280 EUR.

Prodaja: www.alterna.siwww.mikropis.si, www.diss.si.

Za: Zmogljivost, velikost in teža, velikost pogona SSD.

Proti: Cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji