Objavljeno: 26.1.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2016

Lenovo Idea Miix 300

Mali hibridni prenosniki oziroma tablice, ki so prvič delovale kot resna naprava z Asusovim Transformerjem, še niso obupale. V zadnjih dveh mesecih smo tako dobili tri solidne kose iz tovarn Asusa, Toshibe in Lenova. Vse tri naprave so narejene po istem kopitu. Zaslon se čvrsto drži tipkovniškega dela, s tem da se pri Asusu zaklene z magneti, pri Toshibi in Lenovu pa je treba za odklep pritisniti na gumb. Magnetni sistem je sicer bolj praktičen, saj zaslon enostavno odtrgamo. Ker zaslona ne odklapljamo tako pogosto, je mogoče preživeti tudi z gumbom.

Izdelava najbolj razočara pri Toshibi, saj je najbolj plastična. Asusov hladni aluminij je všečen, a najbolje se odreže Lenovo, ki je svojo napravo ovil v gumirano plastiko, ki je odlična na otip.

Poleg materialov, uporabljenih za izdelavo, je treba pohvaliti še tipkovnico, ki je sicer majhna, a so tipke lepo razporejene in dajejo dober odziv. Za celotno izdelavo in oblikovanje gre tokrat pohvaliti Lenovo, saj je Miix 300 nadvse dobro narejena naprava, ki v roki deluje odlično in daje občutek trdoživosti.

Največja težava majhnih hibridov je strojna moč in nič drugače ni pri Miixu. Resda ne gre za zelo počasen računalnik, a se je treba zavedati, da dvojedrni 1,3-gigaherčni Atom in dva gigabajta pomnilnika nista recept za hitrostne rekorde. Pravzaprav lahko grajamo predvsem pomnilnik, saj bi bila dodatna dva gigabajta dobrodošla. Količino pomnilnika ob več hkrati odprtih programih ali zavihkih v brskalniku prehitro napolnimo. Tako smo priča upočasnitvam in osveževanju zavihkov. Kljub temu je Miix za zmerno rabo povsem dovolj zmogljiv in če potrebujemo majhen prenosnik za brskanje po spletu in pisanje sporočil in besedil, svoje delo opravi dobro.

Glede na starost te kategorije prenosnih hibridov je lepo videti, da se niso vsi izdelovalci zatekli k poceni materialom in površni izvedbi. Le še strojno moč morajo povečati v prihodnjih modelih.

Lenovo Ideapad Miix 300

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena ob objavi: 300 EUR.

za    Izdelava.

proti    Malo pomnilnika.

5492769

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji