Objavljeno: 26.9.2006 03:04 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor September 2006 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Kyocera Mita FS-1016MFP

FS-1016MFP je Kyocerina najosnovnejša laserska večnamenska naprava in je namenjena predvsem manjšim podjetjem.

Uporabniški vmesnik na tiskalniku je zelo preprost: večina funkcij je dosegljiva le s pritiskom na ustrezni gumb, za vse drugo pa poskrbi osvetljen grafični zaslon, ki je zelo pregleden in razumljiv. FS-1016 ima več načinov kopiranja, pogrešali smo le kopiranje na obe strani. Če želimo tako kopirati, se bomo kar precej namučili, saj je treba list ročno obračati in ga vstaviti v namenski podajalnik. Žal ta včasih prepozno zagrabi papir in tako dobimo zamaknjeno sliko, to pa pomeni vnovično kopiranje obeh strani. Za pet kopij revialne strani porabi dobre pol minute in to je za osnovni model nadvse zadovoljivo. Samodejni podajalnik je precej hiter, tako da nam tri liste prekopira v triindvajsetih sekundah. To je v primerjavi s konkurenco skoraj v vrhu.

Optični bralnik premore ločljivost 1200 pik na palec z barvno globino 24 bitov, presenetilo pa nas je silno hitro zajemanje slik, saj za zajem barvne fotografije pri ločljivosti 300 pik na palec potrebuje zgolj dvanajst sekund. Tudi kakovost zajema je odlična, saj so barve ravno prav žive in temnejši odtenki lepo vidni.

Malenkost počasnejši je pri tiskanju. Za petnajst strani dolg dokument porabi minuto in osemnajst sekund. To je v primerjavi s konkurenco dokaj počasi, saj zmore Canon MF5750 to opraviti v zgolj dvainpetdesetih sekundah. Za tiskanje bitne slike porabi pol minute, najhitrejši konkurent, že prej omenjeni Canon, pa je dvakrat hitrejši.

Kakovost odtisa je za osnovni model zadovoljiva. Natisnjeno besedilo je po pričakovanjih zelo ostro, podrobnosti pri vektorski sliki pa so lepo vidne. Odlično se obnese tudi kopiranje, saj se ne vidi nezaželenega ozadja. Le pri fotografijah je nekoliko preveč viden raster.

FS-1016 se za pisarniška opravila izkaže odlično. Nekoliko slabši je le pri optičnem branju, predvsem zato, ker ni kopiranja na obe strani; modula za obračanje papirja namreč tudi ni mogoče dokupiti. Cena tiskalnika je glede na zmogljivost razmeroma ugodna, še ugodnejše pa je vzdrževanje, saj je treba za črno-beli izpis odšteti le 3,64 tolarja.

Kyocera Mita FS-1016MFP

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni črno-beli).

Ločljivost: 600 x 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 16 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal), PCL6; GDI; 32 MB.

Cena: 115.080 tolarjev.

Cena natisnjene ČB strani: 3,64 tolarja.

Prodaja: Xenon forte, www.xenon-forte.si.

Za: Dober optični bralnik, cena izpisa.

Proti: Hitrost tiskanja, pri bitnih slikah vidni rastri.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji