Objavljeno: 10.1.2007 10:23 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Januar 2007 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Konica Minolta Magicolor 2500W

V Konici Minolti so model Magicolor 2400W osvežili z naslednikom – Magicolor 2500W. Na prvi pogled bi lahko rekli, da razlik sploh ni. Lično, dokaj kompaktno ohišje z modrim vrhom povsem spominja na prejšnji model. Še več, razlik, razen morda nekoliko tišjega delovanja, ni bilo opaziti tudi po opravljenem preizkusu ...

Tiskalnik je še vedno brez predalnika, namesto njega rabi večnamenski podajalnik papirja za 200 listov. Tudi hitrost odtisa ostaja enaka, 20 črno-belih strani in pet barvnih strani na minuto. Delovnega pomnilnika je 32 MB, ločljivost ostaja enaka kot pri predhodniku, 2400 x 600 pik na palec. Možen je zgolj priklop prek USB, kar nam tudi da vedeti, da gre za tiskalnik, ki je namenjen bolj rabi doma. Za omrežno različico bo treba poseči po modelu v višjem razredu – Magicolor 2530DL.

Tiskalnik je sila preprosto uporabljati, tako namestiti kot tudi vstaviti kasete z barvilom. Slednje je prav zanimivo, saj so kasete z barvilom vpete v boben, ker gre za večprehodni laserski tiskalnik. Samo obračanje bobna ne povzroča preveč hrupa, so pa pri nekoliko manj masivni mizi opazni tresljaji, ki jih povzroča tiskalnik.

Tiskalnik se je izkazal za zelo hitrega pri tiskanju črno-belih dokumentov, saj je izmerjena hitrost (20,1) celo nekoliko višja kot navedena (20). No, barvni izdelki so seveda natisnjeni štirikrat počasneje. Devet strani dolgo poročilo natisne v minuti in pol, za vektorsko sliko pa porabi le dvaindvajset sekund. Kakovost odtisa ostaja nespremenjena. Barvni izpisi so odlični, predvsem barvno pravilni. Prehodi so dokaj lepo zvezni, morda ima tiskalnik le nekaj težavic pri pokrivanju, saj so pri vektorski sliki vidni prazni žepki med barvnimi progami. Tudi navpični robovi niso povsem ravni, temveč rahlo vijugasti, vendar je to s prostim očesom težko opaziti.

Tiskalnik je eden najcenejših, kljub temu pa zagotavlja presenetljivo dobro kakovost tako črno-belega kot barvnega odtisa, hkrati pa je še dovolj hiter.

Konica Minolta Magicolor 2500W

Hitrost: 7.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: Vzporedni, USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (cenejši barvni).

Ločljivost: 2400 x 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 20 strani na minuto črno-belo in pet barvno.

Tehnične lastnosti: 200 listov (podajalnik), GDI, 32 MB.

Cena: 69.900 tolarjev.

Cena natisnjene ČB strani: 5,53 tolarja.

Cena natisnjene barvne strani: 33,84 tolarja.

Prodaja: Gorenje Point, point.gorenje.si, Likopris, www.likopris.si.

Za: Kakovost izpisa, cena tiskalnika.

Proti: Hitrost barvnega izpisa, nima predala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji