Objavljeno: 30.11.2006 14:33 | Avtor: Dare Hriberšek | Monitor November 2006

Karkoli, samo da ni iPod?

MP340 bi v resnici težko postavili za tekmeca uspešnemu Applovemu izdelku, saj je predvajalnik korak nazaj celo v primerjavi s prejšnjim Acerjevim modelom MP500, začenši z manjšim zaslonom, ki ima nižjo ločljivost in ni več občutljiv za dotik.

V roke nam je zašel po naključju. Pri nas namreč še ni naprodaj in tudi med deskanjem po evropskih spletnih trgovinah boste nanj le stežka naleteli, čeprav je naprodaj že mesec dni. Če torej sodite med ekskluziviste, ki bi glasbo poslušali na čemerkoli, le na iPodu ne, in želite celo prihraniti, boste pri MP340 morali pogoltniti nekaj slabosti: ne posebej lepo, majhno ali modno tanko zunanjost in tudi nič kaj žepno težo 148 gramov. Poleg predvajanja glasbenih formatov MP3 in WMA sicer ponuja še pregledovanje slik JPEG, listanje po e-knjigah in predvajanje videa, a zadnje le v formatu PIX in takih filmov imate zagotovo cel kup, mar ne? No, s programčkom na priloženi plošči CD je pretvarjanje hitro in enostavno. Žal pa je 1,8-palčni zaslon z ločljivostjo 160 × 128 pik nekoliko nedorasel vlogi mini kina. Nasprotno je zvok po priloženih slušalkah odličen, napravica se odlično obnese tudi v vlogi diktafona, ki zvok zapisuje v formatu MP3.

Vgrajeni Toshibin 1,8-palčni disk ponuja 20 GB prostora za vašo glasbeno/video zbirko. Da si ju boste zares lahko privoščili vsaj kak odstotek, pa poskrbi 1200 mAh akumulator, ki po podatkih izdelovalca zdrži ducat ur predvajanja glasbe. Po naši meritvi deset, a tudi to ni od muh.

In ko se naveličate glasbe in si ogledate že vsa nadaljevanja o gospodinjah? V MP340 je tovarniško nameščen sudoku in še peščico drugih iger in to bo za marsikoga pomembna prednost pri izbiri. Spet drugim bo več pomenila ob strani ohišja zevajoča reža bralnika kartic SD/MMC, ki zlahka poveča zmogljivost osnovnega diska, z njeno pomočjo pa ga lahko na potovanju spremenite tudi v priročno skladišče fotografij.

In, ne nazadnje, uporabna možnost, ki menda - kot me je poučil izkušenejši kolega v redakciji - ni bila na voljo vse od časov prvih walkmanov: dvojni priključek za slušalke, da boste lahko v dvoje uživali ob poslušanju Katie Melua ali pa se s filmom usmilili sopotnika na avtobusu.

Zadnji Acerjev cenik za Nemčijo MP340 v ličnem usnjenem toku ponuja za vabljivih 249 evrov. To je le malo več, kot stane 4 GB iPod. Ali, če hočete, 100 evrov manj od 30 GB izvedenke.

Acer MP 340

Kaj: Prenosni predvajalnik večpredstavnih vsebin s podporo videoposnetkom in diktafonom.

Velikost in vrsta pomnilnika: Disk, 20 GB.

Diagonala in ločljivost zaslona: 4,5 cm, 160 x 128 pik.

Spletni naslov: www.acer.com.

Cena: Okoli 250 evrov.

Za: Raznolika uporabnost, cena.

Proti: Majhen zaslon, velikost in teža. Pri nas ni naprodaj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji