Objavljeno: 27.11.2012 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2012

Izza računalnika

Svet so zavzeli mobilni telefoni, ki naj bi v prihodnje povsem nadomestili računalnike, kot jih poznamo danes. Mnogi že danes na poti uporabljajo zgolj mobilnega spremljevalca, na prenosniku doma pa se jim nabira prah. Kaj storiti, če smo izjema in bi radi uporabili računalnik namesto telefona?

Povezovanje telefona in računalnika ne zahteva novega uporabniškega računa. Uporabimo lahko Googlovega, Facebook ali pa se povežemo kar s kodo QR.

Pocket.do je pripomoček, ki nam omogoča, da nekatere zmožnosti s telefona uporabljamo na računalniku. Znotraj brskalnika pošiljamo besedilna sporočila, uporabljamo stike in občudujemo fotografije z aparata. Največja prednost programa je enostavno povezovanje, saj na računalniku razen spletnega brskalnika ne potrebujemo ničesar, na telefonu pa zadostuje brezplačna mobilna aplikacija, ki jo snamemo s tržnice Google Play. Prvi korak zahteva od nas poimenovanje telefona, izbiro sinhronizacije fotografij in vnos gesla, če nam naključno generirana čorba ni všeč. Sledi povezovanje z računalnikom, ki na srečo ne zahteva novega računa kot številni podobni programi, temveč lahko napravi povežemo s pomočjo Googlovega računa, družabnega omrežja Facebook ali QR kode. Pri izbiri slednje potrebujemo program Barcode Scanner. Če ga nimamo, nas program napoti na tržnico Play.

Pocket.do v osnovi omogoča pet načinov delovanja. Z njim lahko pošiljamo in prejemamo SMS sporočila, to je precej bolj udobno kot dopisovanje na majhnem zaslonu dežurnega telefona. Z aplikacijo imamo dostop do stikov na mobilni napravi in jih tudi urejujemo. Omogočen nam je še pregled fotografij, prikaz lokacije in vklop prednje kamere. Aplikacija je nova stvaritev, kar se ji precej pozna. Na vsakem koraku opazimo nelogičnosti. Tako na primer z imenika izbranemu stiku ne moremo poslati sporočila. Za to opravilo je treba uporabiti zavihek Messages. Vohunska kamera Spy-Cam res na daljavo vključi kamero, a jo obenem prikaže tudi na telefonu. To bo bržkone izdalo še tako dobrega tajnega agenta. Razvijalci nameravajo v prihodnosti nevšečnost odpraviti in hkrati omogočiti izbiro med prednjo in hrbtno kamero.

Pocket.do nima toliko zmožnosti kot na primer priljubljeni AirDriod, ki za isto ceno ponuja več. Vendar je program prav tako brezplačen, omogoča hitro povezovanje in ima enostaven, lahko razumljiv uporabniški vmesnik, zato ga kljub vsemu priporočamo vsaj za preizkus. Med njegovimi zmožnostmi zlahka najdemo kakšno uporabno zvijačo, kot je na primer iskanje utišanega telefona z zvočnim signalom. Tako nam morda že zdajšnje funkcije pridejo prav, prepričani pa smo, da jih bodo avtorji čez čas dodali še precej več.

pocket.do

Uporaba telefona s spletnim brskalnikom.

Prodaja: Appjungs.

Cena: Brezplačno.

ZA: Enostavnost povezovanja in uporabe, simpatične rešitve.

PROTI: Nelogičnosti uporabniškega vmesnika, vohunska kamera nima zvoka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji