Objavljeno: 23.12.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2015 | Teme: nenehni testi

HTC One Mini 2

Večji izdelovalci androidnih telefonov že nekaj let zapored izdajajo manjše različice svojih najboljših telefonov. Samsung tako pozna mini galaxijo, Sony Xperio Compact, HTC pa je izdal svojo drugo različico M8 Mini.

Samsung in HTC mini različice svojih osrednjih telefonov strojno oskubita, tako da ne gre za enako zmogljive naprave. Sony je s serijo Compact ubral drugačno pot, saj je Xperia Z3 Compact skorajda enako zmogljiv telefon kakor večji sorodnik.

HTC One Mini 2 je tako od večjega brata slabši v vseh postavkah, to pa se seveda pozna na ugodnejši ceni. Področje, na katerem HTC ni varčeval, je bila izbira materialov, saj je Mini 2 iz aluminija in daje v rokah enak občutek kakor One M8. Aluminijasto ohišje obdaja 4,7-palični zaslon, ki ima na dnu in vrhu zvočnika. Razlog, da več izdelovalcev ne daje zvočnikov na prednjo stran, je najbrž ta, da zasedejo veliko prostora. A to se je HTCju obrestovalo, saj je Mini 2 zmožen proizvesti zvok, ki bi mu ga zavidal tudi kak dražji telefon. Ker prostor pod zaslonom zaseda zvočnik, so se v HTC odločili za programske androidne gumbe in kaže, da tudi pri tem izdelovalcu počasi opuščajo strojne sistemske gumbe. To potezo lahko le pozdravimo, saj so bili strojni gumbi, tudi tisti na dotik, na redkih telefonih narejeni dobro.

Strojno je Mini kljub temu soliden telefon, ki ga poganja čipovje Snapdragon 400 z 1,2 GHz štirijedrnim procesorjem, ki podatke meče v gigabajt pomnilnika. Android 4.4.2. teče gladko in strojna oprema nima večjih težav s preobleko Sense.

HTC One Mini 2 je dober telefon srednjega razreda, ki mu meša štrene predvsem Motorolin Moto G, saj za pol cene ponuja praktično enake strojne zmogljivosti. Za enak denar je mogoče dobiti tudi Nexus 5, ki bo marsikoga bolj zadovoljil, saj ga žene neobremenjena različica Googlovega operacijskega sistema in je strojno močnejši (premore dva gigabajta pomnilnika). Glavni prednosti Minija sta tako aluminijasta izdelava in zvočniki, saj vse drugo bolje počnejo cenejši telefoni. Mini 2 je dobro narejen telefon, ki ga poganja lanskoletna strojna oprema in mu do dobre ocene manjka zelo malo. Morda bo naslednje leto HTC znal v enako zanimivo ohišje vgraditi nekoliko več strojne moči.

HTC One Mini 2

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

✓    Izdelava, zvočniki.

✗    Strojno malo preveč podhranjen.

4210850

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji