Objavljeno: 31.3.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2015 | Teme: nenehni testi

HTC Desire 820

HTC je spet presenetil, saj je zopet našel zelo kakovostno in prijetno mešanico gume in plastike. Desire 820 v roki deluje odlično in ko ga primerjamo z nekaterimi izdelki kitajskih podjetij, je lažje razumeti, zakaj so telefoni HTCja, Sonyja in LGja narejeni dosti bolje. Desire je tudi lep telefon, ki ga krasijo preproste linije in barvne kombinacije. Ohišje je ene barve, izbiramo pa lahko med različnimi barvami prednje obrobe.

Strojno je naprava zelo dobro podprta. Snapdragon 615 je osemjedrni procesor, ki ga sestavljajo 4 1,5 GHz in štiri 1 GHz jedra Cortex-A53. Jedra so 64-bitna, a se to pri sami rabi ne pozna. Shrambe je 16 gigabajtov, pomnilnika pa dva gigabajta. Vse skupaj poganja Android 4.4.2, ki je seveda oblečen v probleko Sense. Ta je zdaj popolnoma prilagojena programskim androidnim gumbom, kar lahko le pohvalimo.

Preseneti še prednja kamera, ki ima kar 8 megapik in nadaljuje HTCjev trend zmogljivejših prednjih fotoaparatov. Vedno znova preseneti kakovost slik, ki jih s takimi telefoni lahko zajamemo s prednjo kamero. Leta in leta slikanja s kamerami, ki so bile namenjene kratkim videoklicem, so nas naučila, da ne smemo veliko pričakovati. Desire 820 in podobni telefoni so tako namenjeni predvsem zajemu avtoportretov in v praksi se HTC obnese odlično. Zadnja kamera ima 13 megapik in je zadovoljiva, a še vedno ne na ravni iPhona.

Desire 820 je dober telefon, ki HTC postavlja ob bok Sonyju v androidnem ekosistemu. Še največji očitek velja preobleki Sense, ki je bolj nadležna kot Sonyjev Timescape. HTC se od telefona One naprej trudi izdelovati najboljše androidne telefone in to jim v veliki meri tudi uspeva. Le še ljudje jih morajo začeti kupovati, tako kot so jih včasih.

HTC Desire 820

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Simobil.

Cena ob objavi: 360 EUR.

✓    Prednja kamera, izdelava.

✗    Preobleka Sense.

4652079

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji