Objavljeno: 23.12.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2015 | Teme: nenehni testi

HTC Desire 510

Google je z Motorolinim telefonom Moto G postavil standard cenejšega telefona, ki ga zdaj skušajo doseči drugi izdelovalci. HTCjev primerek, ki želi za malo denarja dostaviti kar največ, sliši na ime Desire 510.

Model 510 žene čipovje Snapdragon 410, ki ga sestavlja štirijedrni procesor 1,2 GHz in gigabajt pomnilnika. Slednja postavka je dobrodošla, saj je telefonov, ki bi imeli manj pomnilnika, vedno manj, oziroma jih ni več. Strojna oprema tako poganja Android 4.4.2., ki je seveda preoblečen v HTCjevo preobleko Sense. Slednja je v zadnjih različicah vedno bolj samosvoja, a je postala tudi nekoliko lažja in Androida ne duši več tako močno kakor nekdaj. Kljub temu ne gre za tako lahko opravo kot pri Sonyjevih telefonih, a v isti sapi lahko rečemo, da je Samsungova preobleka dosti težja in Googlov operacijski sistem bolj ovira.

Desire 510 je narejen iz zelo všečne mešanice plastike in gume, ki smo je bolj vajeni na androidnih tablicah. Na vrhu zadnje stranice je kamera, ki ima 5 megapik, a je žal brez bliskavice. Slike so pri sobni svetlobi solidne in neuporabne v slabših svetlobnih razmerah. Poleg bliskavice so v HTCju varčevali še pri zaslonu, ki meri po diagonali 4,7 palca in sliko riše v ločljivosti 480 x 854. Poleg nizke ločljivosti gre za slab zaslon s spranimi barvami, česar pri HTCju sicer nismo vajeni. Tudi vidni koti so porazni, saj je zaslon dobro videti le, ko gledamo neposredno vanj, in vsak manjši odmik pomeni še bolj sprane barve.

Desite 510 je še en dokaz, da je poceni dober telefon težko narediti. Naša letošnja zmagovalca, Moto G in Nokia Lumia 530, sta tako konkretna dosežka, da jima preostali izdelovalci težko sledijo. Med najcenejšimi telefoni sta omenjeni napravi dosti bolj prepričljivi, saj konkurenca redno dostavlja naprave, ki so vsaj v eni pomembni postavki slabše. Desire 510 tako pade na zaslonu, ki je v primerjavi s tistim, ki ga ima Moto G, prav komičen. V Motorolinem telefonu je namreč zaslon IPS z ločljivostjo 720 x 1280 zato resne izbire pač ni.

HTC zaenkrat še ni naredil resnično dobrega poceni telefona in stanje se z Desire 510 ni spremenilo.

HTC Desire 510

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

✓    Izdelava ohišja.

✗    Zaslon.

4463225

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji