Objavljeno: 23.12.2008 | Avtor: Žiga Veber | Monitor December 2008 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Hp Elitebook 6930p

Hewlett Packard je po kar nekaj letih predstavil nova ohišja prenosnikov. Razlog, da so tako dolgo odlašali s predstavitvijo novih ohišij, bi lahko iskali na dveh mestih. Najprej zato, ker je marsikdo menil, da se zmagovalnega konja ne menja. Drugi razlog pa je ta, da so dolgo in obenem temeljito razvijali nova ohišja.

Novi prenosnik je na pogled zelo prijeten. Na zunanji strani pokrova ga zakriva in ščiti aluminij. Na notranji strani najdemo kakovosten zaslon z zelo dobrim prikazom bele barve in ravno pravšnjo ločljivostjo, nad njim pa je kakovostna spletna kamera. Poleg nje je skrita še lučka za osvetljevanje tipkovnice, izdelana v tehnologiji LED, ki jo sprožimo s pritiskom na njeno ohišje, da izskoči. Pod zaslonom je tipalo jakosti okoliške svetlobe, s katerim prenosnik hitro, nežno in natančno prilagaja svetlost zaslona. S tem skrbi za naše oči in avtonomijo obenem. Slabost tega zaslona, katerega zaščitna plast ni svetleča in tako v njem ne vidimo odbojev, pa je žal le povprečna kotna vidljivost.

Druga slabost tega prenosnika je gonilna sila slike tega zaslona, ki je v našem primeru integrirana na matično ploščo in nikakor ne zadovoljuje potreb zahtevnejših kupcev. Njeno nasprotje je zmogljivi dvojedrnik Intel Core 2 Duo T8600, ki bije pri 2,4 Ghz.

Prenosnik sicer ponuja veliko dodatne opreme, kot je povezava bluetooth in HSDPA, ne manjka pa niti reža za pametno kartico na desni strani poleg optične enote. Pri tej smo pogrešali možnost branja plošč blue-ray, da bi bila opremljenost zares popolna. Na prenosniku sicer najdemo tudi tri vhode USB, dva sta preblizu drug drugemu, ne manjka vhod firewire, na dnu prenosnika pa je še priključek za priklopno postajo.

Na nasprotni strani je slovenska tipkovnica, ki je trdna in kakovostna, sredi nje pa najdemo še smerno palico in na dnu tudi drsno ploščico. Pripadajoče tipke so prav tako kakovostno in prijetno izdelane. Nad tipkovnico leži še gladka površina, ki je občutljiva za dotik in opremljena z lučkami, ki označujejo funkcije. Tako lahko na primer z drsenjem po njej nastavljamo jakost kakovostnih zvočnikov.

In, ne nazadnje, prenosnik zapremo, ko ugotovimo, da se pokrov zapira na nov način, s kovinskimi nepremičnimi zatiči na vrhu zaslona. Tudi to so v HP izvedli zelo kakovostno. Zato si brez težav odgovorimo na vprašanje iz uvoda. Preizkušeni prenosnik je izdelan tako dobro, da zadovoljuje vojaškemu standardu MIL-STD 810F za vibracije, prah, vlago, nadmorsko višino in visoke temperature. Kljub temu da v HP ne zagotavljajo nemotenega delovanja v takšnih razmerah, pa se zdi cena 1332 evrov zelo primerna.

Hp Elitebook 6930p

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 109.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 103.

Trajanje delovanja: 3 ure 43 minut.

Zgradba in oprema: 10.

Velikost in teža: 9.

Mere: 33,1 × 24,3 × 3,1 cm, 2,1 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo, 2,4 GHz, 2048 MB RAM, 160 GB disk, WLAN 802.11 a/b/g/n.

Zaslon: 14,1-palčni, 1280 × 800 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Business Edition.

Cena: 1332 EUR.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/retailpartnerji.

Za: Kakovost izdelave, trdnost ohišja in skladnost z vojaškim standardom MIL-STD 810F, zmogljivost, opremljenost, trajanje baterije, prestižen videz.

Proti: Le povprečna kotna vidljivost zaslona, zmogljivost integrirane grafične kartice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji