HP Color LaserJet 2820 in 2840

Objavljeno: 5.12.2007 10:42 | Avtor: Damjan Matičič | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: November 2007 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

HPjevi večnamenski laserski napravi Color LaserJet 2820 in 2840 sta naprodaj že nekaj časa, a se lahko še vedno brez težav kosata s konkurenco. V laboratoriju smo natančneje preizkusili le model z nižjo številko, saj sta tako tiskalni kot optično bralni del v obeh napravah enaka. V dražjem modelu pa so poleg že omenjenih komponent še faks s hitrostjo 33.600 b/s, predal za papir ter bralnik pomnilniških kartic. Preseneča predvsem to, da cenejši model, kljub velikosti in teži kar dvaintrideset kilogramov nima predala za papir, ki je dandanes v laserskih tiskalnikih skoraj obvezen.

Vse se seveda začne z namestitvijo gonilnikov. Ta je resda enostavna, a razmeroma dolgotrajna. Poleg standardnih gonilnikov lahko namestimo tudi različna orodja za delo z optičnim bralnikom. V HP seveda niso pozabili priložiti niti programa za optično prepoznavanje znakov. To delo so zaupali profesionalnemu programu Readiris, ki mu šumniki ne povzročajo nikakršnih težav. Tiskalnik smo priklopili v krajevno omrežje (možen je tudi priklop prek USB 2.0), namesto nas pa ga je našel in pravilno namestil kar gonilnik. Posebnost priloženih gonilnikov pa je tudi ta, da nam v računalnik namesto enega namestijo kar dva tiskalnika, in sicer Color LaserJet 2820 in Color LaserJet 2820 BW (za črno-beli tisk).

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki