Objavljeno: 12.7.2007 02:16 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Fujitsu Siemens Amilo Pro V3545

Fujitsu-Siemensov novi predstavnik v srednjem razredu se imenuje Amilo Pro V3545. Gre za lepo oblikovan prenosnik iz kakovostne črne plastike, s srebrnimi dodatki in belo tipkovnico. Obljublja solidne zmogljivosti za ne preveč denarja in to mu nekoliko tudi uspeva.

Srce prenosnika je Intelov procesor Core 2 Duo, ki teče pri taktu 1,6 GHz. Podpira ga povprečnih 1024 MB sistemskega pomnilnika in dobra Nvidina grafična kartica GeForce Go 7300, ki ima lastni pomnilnik v velikost kar 512 MB. Skupaj nam to da oceno 23,5 na poslovnem testu Winstone in 30,3 na večpredstavnem testu. Nič pretresljivega, a kljub temu kar solidno. Dobro pa se je izkazal na grafičnem testu 3D Mark, kjer je dobil 10.589 točk. Razmeroma dolgo je zdržal tudi akumulator, tri ure in trinajst minut je nekako nad povprečjem. Nadpovprečna je tudi velikost diska, 160 GB; večina prenosnikov ima namreč diske velike od 80 do 120 GB.

Prenosnik se hvali z razmeroma dobro tipkovnico, na kateri so vse tipke na pravem mestu in (povečini) navadne velikosti (izjema so nižje tipke za premikanje kazalca in ožja tilda). Opazili pa smo rahlo upogibanje tipkovnice, večinoma na desni polovici. Tipke so ravno prav mehke, tako da se jih zelo hitro navadimo. Dobra je tudi sledna plošča, tudi na tipke pod njo nismo imeli pripomb. Nad tipkovnico imamo še štiri dodatne tipke, ena je za vklop in izklop prenosnika, ena skrbi za brezžični vmesnik wlan, ena je bližnjica do brskalnika, zadnja pa do elektronske pošte.

Poleg že omenjenega brezžičnega vmesnika (ki deluje po standardih 802,11 a/b/g), imamo na voljo tudi bluetooth. Na desni strani prenosnika je optična enota DVD?RW, poleg nje pa dva vhoda USB. Na zadnji strani imamo še dva priključka USB, nasproti njiju pa omrežni priključek in modem. Na levi strani je reža za kartice PCMCIA, izhod S-video, izhod VGA ter priključek za akumulator. Zanimivo, da prenosnik nima nobenega priključka firewire. Na sprednji strani imamo tudi režo za kartice SD, poleg nje pa priključka zvočne kartice, torej za slušalke in mikrofon. Postavitev slednjega je rahlo neugodna, če imamo prenosnik veliko v naročju, dobra pa je postavitev priključka za akumulator na levi strani, saj je pri roki bolj kot pri večini prenosnikov, kjer ga postavijo zadaj.

Amilo Pro V3545 je odličen predstavnik srednjega razreda. Cena tisoč dvesto triinštirideset evrov ni pretirana, saj dobimo razmeroma zmogljiv prenosnik z velikim diskom in dobro avtonomijo. Naložen je operacijski sistem Windows XP Professional, ki se prenosniku odlično poda, zaradi dobre grafične kartice bi lahko uporabljali tudi novi Windows Vista, čeprav bi prej ali slej potrebovali še malo več pomnilnika.

Fujitsu Siemens Amilo Pro V3545

Poslovni indeks Winstone 2004: 23,5.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 30,3.

Trajanje delovanja: 3 ure 13 minut.

Zgradba in oprema: 9.

Velikost in teža: 9.

Mere: 35,5 × 25,5 × 3,4 cm., 2,8 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T5500, 1,6 GHz, 1024 MB RAM, 160 GB disk, WLAN 802.11 a/b/g, bluetooth, DVD?RW.

Zaslon: 15,4-palčni, 1200 × 800 pik.

Cena: 1243,64 EUR.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Cena, velik disk.

Proti: Ni vmesnika firewire.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji