Fujifilm Finepix F30

Objavljeno: 19.12.2006 15:11 | Avtor: Arnold Marko | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: December 2006 | Teme: nenehni testi

Finepix F30 spada med žepne modele digitalnih fotoaparatov, po velikosti se uvršča nekako v sredino teh modelov. Ohišje je kovinsko, z zglajenimi robovi, in omogoča nekoliko slab prijem, še posebej, kadar ga želimo držati z eno roko, saj nima nobene prave nedrseče opore za prste.

F30 se med podobnimi modeli ponaša z izjemno občutljivostjo delovanja tipala CCD. Veliko, če ne kar največ slik se pač posname v slabših svetlobnih razmerah in možnost izogibanja moteči svetlobi bliskavice (ki ima poleg tega še zelo omejen doseg) je pač več kot dobrodošla. Ob rabi polne ločljivosti lahko tako delamo z ISO kar 3200 (pri večini podobnih modelov so višje občutljivosti omejene na rabo manjših ločljivosti). No, če je to velika prednost aparata, so drugo le tehnični podatki. Objektiv aparata ima spremenljivo goriščno razdaljo, ki sega od 36 do 108 milimetrov, če jo pretvorimo v format leica. Svetlobna jakost ob tem sega od 2,8 pri širokem kotu do 5 v tele položaju.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki