Epson Stylus D120

Objavljeno: 18.12.2007 15:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: December 2007 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Epson brizgalni tiskalnik Stylus D120 trži kot alternativo majhnim laserskim tiskalnikom, namenjenim predvsem domačim uporabnikom in majhnim pisarnam (mimogrede, s takimi primerjavami so bili glasni že pred leti, s starejšimi modeli Sytlus). Tiskanje naj bi bilo hitro in kakovostno, hkrati pa cenovno primerljivo z laserskim izpisom. Tiskalnik je sicer elegantno oblikovan in narejen iz kakovostne črne plastike, na sprednjem delu najdemo le tri tipke (za vklop, menjavo kartuš in prekinitev tiskanja). Tiskalnik je razmeroma lahek (3,9 kilograma), predvsem pa zelo nizek. Na voljo imamo le priklop prek USB, kar je za domače tiskalnike povsem običajno.

Vtis močno skazi glasnost tiska, a zanimivo le pri tiskanju besedila. Tu so očitno merili predvsem na samo hitrost, in to jim je za ceno glasnega delovanja tudi uspelo. Pet strani besedila natisne v sedemintridesetih sekundah, v najhitrejšem (tako imenovanem "draft") načinu pa v le enaindvajsetih sekundah, kar je najboljši dosežek v tem rangu. Hitrost pri tiskanju grafike je bolj povprečna. Vektorska slika se natisne v dveh minutah in petintridesetih sekundah, pri uporabi svetlečega papirja pa se čas več kot podvoji (pet minut in štiriinštirideset sekund). Bitna slika se pri najvišji kakovosti natisne na svetleč papir v povprečnem času 5 minut in 39 sekund. Navadno fotografijo (10 × 15 cm) natisne pri najboljši kakovosti na svetleč papir v dveh minutah in enajstih sekundah.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki