Objavljeno: 27.6.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2018

Enoročni brskalnik

Podjetje Otello je izdalo novo različico priljubljenega spletnega brskalnika Opera. Opera Touch je namenjen predvsem uporabnikom, ki s pametnimi telefoni delajo z eno roko. Mobilni spletni brskalnik norveškega podjetja se ponaša z nekaj prijemi, ki brskanje na telefonu v primerjavi s tekmeci precej poenostavijo.

Opera Touch obiskani spletni strani doda namenski gumb, ki uporabniku omogoča enoročno upravljanje s spletnim brskalnikom in prikazano vsebino.

Začetni zaslon mobilnega spletnega brskalnika Opera Touch je sestavljen iz treh gradnikov, My Flow, Home in History, kjer je osrednji takoj po prvem zagonu aplikacije pripravljen na vnos spletnega naslova ali iskanega pojma. Eno ali drugo po želji vpišemo, narekujemo ali si pomagamo s kodo QR. Obiskano spletišče Opera Touch obogati z namenskim gumbom, ki nas v hipu vrne na začetek, ali ob daljšem pritisku popelje do zaslona z zavihki. Drugi taki izdelki zavihke skrivajo na vrhu zaslona, kjer so enoročnim upraviteljem nedosegljivi, jih Opera Touch približa dnu in udobno ponudi prstom.

Naslednja večja novost je zmožnost pošiljanja spletnih strani s telefona na računalnik (in nasprotno). Flow bo nekaj dela opravil samodejno, ob odprtju novega zavihka se na telefonu ali računalniku prikaže vprašanje o nadaljevanju z druge naprave (ang. Continue from computer), drugo spletno vsebino pa lahko na povezano napravo pošljemo ročno. Na kratko bi My Flow najlaže opisali kot seznam priljubljenih spletišč na steroidih. Da zadeva deluje, moramo na obeh vpletenih napravah seveda uporabljati Opero.

Med drugimi priročnimi zmožnostmi najdemo zaščito pred zlonamernimi programi, oglasi in pametno upravljanje zavihkov. Opera Touch nas učinkovito obrani pred spletno kodo, ki uporabi naše sistemske vire, procesor, grafično kartico in pomnilnik RAM za rudarjenje kriptovalut, z ustrezno nastavitvijo vgrajenega orodja tudi pred nadležnimi reklamami, vse skupaj obogateno z minimalističnim uporabniškim vmesnikom, ki zna skrivati gradnike, na čelu z zavihki. Prav uporabniški vmesnik je poleg drugih inovativnih idej, ki jih bodo bržčas posvojili tudi drugi razvijalci pripomočkov za spletno pohajkovanje, razlog za zamenjavo dežurnega brskalnika. Poskusiti bi ga morali vsaj tisti posamezniki, ki mobilno napravo najraje uporabljajo z eno roko. Opera Touch je za pametne telefone z operacijskim sistemom Android brezplačno na voljo na tržnici Google Play. Različica za Applove naprave je v izdelavi.

Opera Touch

Mobilni spletni brskalnik.

Prodaja: Google Play.

Cena: Brezplačno.

Za: Enoročno upravljanje, pošiljanje spletišč na druge naprave.

Proti: Privzetega iskalnika ni mogoče zamenjati.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji