Objavljeno: 30.8.2016 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor September 2016

Drugačen MonitorPro

Pozoren bralec Monitorja bo brž ugotovil, da bi na tej strani že morala biti rubrika »Napovednik«, ki po navadi sklene vsako številko. Tokrat pa boste na naslednjih straneh lahko brali našo novo poslovno prilogo, MonitorPro.

No, v resnici je novo le to, da gre za prilogo – MonitorPro je bila namreč naša poslovno usmerjena revija že zadnjih šest let. Da o njeni predhodnici, reviji Sistem, ki je luč sveta ugledala že pred dvajsetimi leti, prvotno prav tako v obliki priloge, niti ne govorimo. Nekako smo torej sklenili krog – od priloge prek revije ali dveh do vnovične priloge.

MonitorPro je priloga, ki piše o IT v najširši obliki. Posle­dično seveda piše tudi o ljudeh s področja IT na naših tleh.

Opravičujem se dosedanjim bralcem (in naročnikom) MonitorProja, a na kratko ga moram predstaviti tudi tistim, ki ga v Monitorju vidijo prvič. Če je Monitor revija, namenjena tehničnim navdušencem in domačim uporabnikom računalnikov, telefonov, tablic, zabavne elektronike, in, da, tudi novih avtomobilov, je MonitorPro (po novem) priloga za tiste, ki se poklicno ukvarjajo z računalniki. In pri tem ne mislim serviserjev (kajti ti, priznajmo, sodijo v Monitorjev bralni krog), temveč tiste, ki računalnike uporabljajo v podjetjih in na njih razvijajo programsko opremo, obvladujejo strežnike in strežniške farme, se poglabljajo v SQL in noSQL, se z računalniki poslovno odločajo, tako ali drugače. Skratka, MonitorPro je priloga, ki piše o IT v najširši obliki. Posledično seveda piše tudi o ljudeh s področja IT na naših tleh. O ljudeh, ki kot vodje informatike odločajo o tem, v katere vode bo zaplula slovenska informatika v prihodnjih letih. O ljudeh, ki se srečujejo na formalnih in neformalnih dogodkih, o ljudeh, ki se z državno upravo pogajajo o milijonskih vsotah, ki so za Slovenijo bolj koristne od vsot, ki jih država namenja za marsikaj drugega.

O vsem tem boste lahko na teh straneh brali vsak drugi mesec, torej šestkrat na leto. Upamo, da bomo lahko v dveh mesecih nabrali dovolj zanimivih novic, poročil z dogodkov in napovednikov novih, nato pa se posvetili tematikam, ki zanimajo profesionalce IT. V tej številki si boste lahko prebrali o tem, kako internet stvari spreminja (tudi) področje zdravstva, kako bo Google s svojimi javno dostopnimi knjižnicami za razumevanje naravnih jezikov spremenil še vse kaj drugega, kako si Microsoft zamišlja svoj poslovni »Youtube« in še kaj. In za poslastico – preberite si intervju s trenutno najbolj vročim računalniškim strokovnjakom, ki se odlično »prodaja« tudi v tujini.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji