Objavljeno: 28.11.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2017

Dell Inspiron 7567

Pred časom smo preizkusili prenosnike, namenjene igričarjem. V to skupino sodi tudi Dellov Inspiron 7567. Gre torej za nekoliko debelejši in težji prenosnik s klasično velikostjo zaslona 15,6 palca. Ohišje opozori na namembnost tudi z grafiko oziroma oblikovanjem, saj je tako spredaj kot zadaj več rež – zadnje za odvajanje vročega zraka, sprednje za zvočnika. Te reže imajo rdeče vsadke, samo ohišje je temno sivo, rdeči so tudi napisi na tipkah ter logotip izdelovalca na pokrovu.

Prenosnik daje dober občutek kakovosti, tudi tečaj, ki drži zaslon, je zelo trden. Kljub vsemu ni tako debel kot večina takih prenosnikov, debelina 2,7 palca je kar znosna. Je pa težji, kot je videti na prvi pogled. Zaslon je solidno kakovosten, v uporabi je matrika IPS, ki postreže z dobrimi vidnimi koti, barve so nekoliko premočne, a bo to marsikateremu igričarju všeč. Ločljivost je visokih 3840 × 2160 pik, to je za navadno delo sicer dobro, v igrah pa bomo morali izbrati nižjo ločljivost.

Tudi tipkovnica je solidna. Je trdno vpeta in dovolj prostorna (na desni je tudi številčnica), le tipke bi lahko podale nekoliko boljši povratni odziv. Je pa od zadaj osvetljena v rdeči barvi. Nekoliko nenavadne so se nam zdele le nizke tipke za premik kazalca, saj so pogosto uporabljene tudi v igrah (je pa res, da so tu posebej poudarjene tipke WASD). Kot je pri teh prenosnikih navada, so zvočniki zelo dobri.

Osnovo predstavlja Intelov Core i7-7700HQ, gre za zmogljiv štirijedrni procesor, ki smo ga srečali tudi pri drugih prenosnikih v temu rangu. Zraven je 16 GB pomnilnika, kar je po našem mnenju lepa količina. Pri grafični kartici so se odločili za Nvidiino GeForce GTX 1050 Ti s 4 GB lastnega pomnilnika. Gre za grafiko srednjega zmogljivostnega razreda, predstavljeno pred dobrim letom dni. Po zmogljivostih se uvršča med navadno GTX 1050 in zmogljivejšo GTX 1060, od slednje je predvsem varčnejša in cenejša, v primerjavi s prejšnjo generacijo pa podobno zmogljiva kot GTX 970M. Nove igre bo prebavila brez težav, sploh pri ločljivosti FullHD (1920 × 1080), bomo pa pri tem morali nastaviti nekoliko manj podrobnosti kot pri zmogljivejših bratih. Kot rečeno, je poraba energije malenkost manjša kot pri zmogljivejših modelih, kar se pozna tudi v malenkost tišjem delovanju tega prenosnika.

Pri vmesnikih ni nobenih presenečenj, na voljo so trije USB 3.0, morda bi si želeli še kakega USB-C, čeprav bolj vprihodnje, ta hip je naprav z njim še razmeroma malo. Zraven je še klasični omrežni vmesnik, za izvoz videa je na voljo HDMI.

Novi Inspiron 7567 je soliden predstavnik igričarskih modelov. Ne prinaša sicer takih surovih grafičnih zmogljivosti kot nekateri drugi predstavniki te zvrsti, a je za to tudi nekoliko cenejši. Še vedno pa ni ravno poceni.

Dell Inspiron 7567

Poslovni indeks SYSmark 2014 (Office Productivity): 1241.

Večpredstavni indeks SYSMark 2014 (Media Creation): 1218.

Trajanje delovanja: 3 ure 57 minut.

Mere: 38 × 25 × 2,7 cm., 2,6 kg.

Značilnosti: Intel Core i7-7700HQ, 2,8 GHz, 16 GB RAM, 512 GB SSD, WLAN 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth.

Zaslon: 15,6-palčni, 3840 × 2160 pik.

Operacijski sistem: Windows 10.

Cena: 1523 EUR.

Prodaja: www.avtera.si.

Za: Zmogljivost, oblikovanje.

Proti: Cena, teža.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji