Objavljeno: 26.2.2019 | Avtor: Miran Varga | Monitor Marec 2019

Cenovno dostopni vstop v svet hišnega kina

Epsonov projektor EH-TW650 je prejšnji mesec le za par dni zamudil na naš veliki preizkus projektorjev. Škoda, saj bi ga, po videnem sodeč, vsekakor osvojil.

Projektor EH-TW650 zelo spominja na v prejšnji številki preizkušena poslovna brata, saj je večji del drobovja in tudi ohišje podedoval po njiju, so pa zato inženirji opravili vrsto prilagoditev, s katerimi so želeli doseči njegovo ugajanje uporabnikom hišnega kina. To jim je zelo dobro uspelo. Projektor prikazuje sliko polne visoke ločljivosti (Full HD, 1080p), za prikaz slike pa uporablja Epsonovo lastno tehnologijo 3LCD, katere prednost je zelo natančna barvna reprodukcija. Njen adut je tudi lastnost, da projektor zmore vse barve prikazovati enako svetlo, zato je ogled filmov, risank in drugih video vsebin pravo razvajanje. Inženirji so modelu EH-TW650 v primerjavi s poslovnima modeloma nekoliko oslabili svetlobni tok – na 3100 lumnov, a je slika še vedno več kot dovolj svetla pa tudi kontrastna. Dobil je več kinotečnih prednastavitev slike, vključno z Bright Cinema, ki skrbi, da je ogled video vsebin mogoč tudi ob dnevni svetlobi. Všeč nam je izvedba zagotavljanja višjega naklona, saj je na prednji strani gumb, s katerim enostavno nastavimo želeno višino (in za to ni treba vrteti nog projektorja ali pa ga podstavljati).

Že poslovna modela sta edini resen minus prislužila za glasnost hladilne rešitve, to pomanjkljivost pa je podedoval tudi model hišnega kina. V standardnem načinu je s 37 decibeli hrupa preglasen za resne kinotečne užitke, zato smo prepričani, da bo večino časa deloval v varčnem načinu (kjer hrup ventilatorjev dosega bistveno bolj znosnih 28 dB), kar bo tudi blagodejno vplivalo na življenjsko dobo žarnice (ta se s 4500 delovnih ur podaljša na 7000). Torej si lahko vsak dan naslednjih 11 let ogledamo en celovečerni film.

Hrbtna stran je dobro založena z video priključki, v nasprotju s poslovnimi modeli ima EH-TW650 vgrajeno še brezžično povezljivost, zato lahko prek aplikacije iProjection na projektor pošljemo tudi sliko s pametnega telefona ali tablice. Vgrajeni zvočnik je bolj zasilna rešitev, smo pa prepričani, da bo vsak lastnik hišnega kina že prej poskrbel za drugo napravo, ki bo zagotovila ustrezno predvajanje zvoka.

Slovenske spletne trgovine za EH-TW650 želijo okoli 700 evrov, medtem ko ga v državah EU najdemo že po ceni okoli 500 evrov – za to ceno pa je glede na prikazano sliko vsekakor nepremagljiv.

Epson EH-TW650

projektor

Ločljivost: 1920 x 1080 pik

Svetlobni tok: 3.100 ANSI

Kontrastno razmerje: 15.000 : 1.

Cena: 700 EUR

Prodaja: www.panteh.si.

Za: Uravnoteženost zmogljivosti, realističen prikaz barv, cena.

Proti: Glasnost hladilne rešitve.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji