Objavljeno: 31.3.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2015 | Teme: nenehni testi

CAT S50

Telefonov, ki so odporni proti padcem, je vedno manj. Praktično nemogoče je zagotoviti, da bo pametni telefon varen ob rabi v težkih razmerah. Največ krivde za to je seveda mogoče pripisati zaslonu, ki je s svojo stekleno površino najbolj ranljiva točka teh naprav. Največ, kar je mogoče doseči pri pametnih telefonih, sta vodotesnost in odpornost proti prahu. To dvoje se je v zadnjih dveh letih znašlo v skorajda vseh Sonyjevih telefonih in kar nekaj konkurence je temu trendu sledilo. Proti udarcem pa je pametne telefone praktično nemogoče zavarovati. Največ, kar lahko naredijo izdelovalci, je to, da zasnujejo debelejše ohišje, nato pa upajo na najboljše. Pri tej taktiki gre za to, da je enako visoko varnost mogoče zagotoviti vsakemu telefonu, če ga oblečemo v ustrezno ohišje/plastiko/gumo.

CAT S50 premore nekaj komponent, ki so na papirju dobra popotnica. Čipovje Snapdragon 400 (4× 1,2 GHz), 2 gigabajta pomnilnika in zaslon IPS so prijetna presenečenja, a jih nato skazi vse drugo. Shrambe je le 8 gigabajtov, to je za tako drag telefon naravnost žaljivo. Da, shrambo je mogoče razširiti, a se Android do tako razširjene shrambe obnaša vedno manj prijazno. Fotoaparat se hvali z 8 megapikami, a dela slabe slike.

Telefoni CAT imajo le eno prednost, to je njihovo ime, ki vliva občutek varnosti v težkih razmerah. Telefon z logotipom podjetja, ki izdeluje težko mašinerijo (saj veste, Caterpillar = bagerji), lahko hitro prepriča, da gre za robustno napravo. Resnica je žal ta, da je enako varnost mogoče dobiti z Xperio Z1 ali Z2, ki ju oddamo v ustrezno ohišje. Z obema tema telefonoma boste bolj zadovoljni.

CAT S50

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Simobil, Mobitel.

Cena ob objavi: 460 EUR.

✓    Neobremenjen Android.

✗    Shramba.

4672621

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji