Casio Exilim EX-Z750

Objavljeno: 1.9.2005 12:06 | Avtor: Grega Šimenc | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Julij 2005 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Še nedavno so žepni fotoaparati po tehnični plati le stežka dohitevali večje modele. Nova generacija žepnih aparatov se je očitno lotila tudi te ločnice in tako so veliki zasloni LCD ter tipala z veliko ločljivostjo zakorakali tudi v ta nadvse zanimiv razred digitalnih fotoaparatov.

Novi Casio Exilim je tako eden prvih (poleg Canonovega Ixusa 700), ki v žepni razred uvaja ločljivost 7 milijonov pik. Kljub majhnim meram ima zaslon LCD z diagonalo celih 6,4 cm, ki zavzema pretežni del zadnje stranice. Kljub temu je Casio vgradil tudi optično kukalo, ki pomaga pri zajemanju posnetkov v temnejših prostorih. Optika premore 3x optični zum in se začne pri razmeroma slabotnih 38 mm. Za izbiro načina zajemanja posnetkov je na voljo vrtljiv gumb, na katerem so različne možnosti predstavljene z ikonami, ki so si vse preveč podobne. To predvsem na začetku povzroča nekaj nepotrebne zmede.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki