Canon PowerShot SX240 HS in SX260 HS

Objavljeno: 25.9.2012 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: September 2012 | Teme: foto, nenehni testi

Canon je februarja predstavil dva nova zmogljiva kompaktna ultra zumirna aparata, ki se ponašata s kakovostno zasnovanim aluminijastim ohišjem in 20-kratno optično povečavo. Modela SX240 HS in SX260 HS sta nasledila uveljavljena modela SX220 HS in SX230 HS ter se ponašata z zmogljivejšim objektivom, ki zmore široki kot pri 25 mm, in imata vgrajeno tipalo, ki se prav tako kot predhodnika lahko pohvali z 12 megapikami ločljivosti.

Na novo je zasnovano vitko in ergonomsko oblikovano ohišje, katerega glavna pomanjkljivost so predvsem vratca pomnilniške kartice, ki se ob uporabi stativa, kateremu je namenjen kovinski navoj, ne odpirajo. Vse drugo je na mestu, tipke so dobro razporejene in ponujajo v večini programov zelo dober nadzor nad aparatom, upravljanje pa bi bilo mogoče izboljšati le še z dodatnim kolescem. Na tistem za izbiro načina fotografiranja najdemo tudi nov način LIVE, ki omogoča začetnikom enostavne prilagoditve naprednejšim uporabnikom namenjenih nastavitev, kot so kompenzacija osvetlitve, izbira beline in barvna nasičenost.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki