Canon Powershot S95

Objavljeno: 19.10.2010 12:59 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Oktober 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Z modelom S90 je Canon po nekaj letih obudil serijo zmogljivih kompaktnih aparatov, ki omogočajo popoln ročni nadzor in kljub temu sedejo v žep. Tako je predstavil zmogljiv žepni aparat, zaprt v elegantno črno ohišje, ki ga odlikuje kakovostna optika in svetlobno zmogljivo tipalo z 10 megapikami ločljivosti. Tak je tudi njegov naslednik, ki je po novem opremljen tudi z zajemanjem videa v ločljivosti 720p, je tanjši za milimeter in pol ter na vseh področjih ravno toliko boljši.

Silno kakovostno črno ohišje tega aparata je površinsko obdelano na enak način kot pri modelu EOS 7D, zato je zelo odporno proti praskam in odlično sede v roke, tudi ko so te nekoliko potne. Ergonomija je odlična in aparat dobro leži v roki tudi med enoročnim fotografiranjem, ko bi si tisti s krajšimi prsti želeli, da bi bila gumb za zumiranje in sprožilec nekoliko bliže desni strani aparata. Sicer je upravljanje aparata zelo dovršeno, na voljo sta kar dve kolesci, in sicer eno, nameščeno v štirismerno tipko, in tisto večje okrog objektiva. Tako lahko v ročnem načinu hkrati prilagajamo čas zaklopa in karkoli pač sami določimo hkrati. Tako lahko hitro nastavljamo občutljivost tipala ISO, zumiramo s kolescem, ostrimo ali pa prilagajamo odprtost zaslonke. Ta se lahko pohvali s številom f/2,0, kar nam v kombinaciji z odličnim tipalom in zanesljivo optično stabilizacijo slike omogoča zajemanje fotografij v zelo slabih svetlobnih razmerah. Grajamo le nekoliko počasnejše zumiranje, kot ga poznamo pri najhitrejših žepnih modelih, ki ga ni mogoče uporabiti med zajemanjem videa. Sicer glede objektiva nimamo pripomb, saj je tudi popačenja sodčkavosti glede na širok kot 28 mm malo.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki