Objavljeno: 27.1.2009 | Avtor: Klemen Stepišnik | Monitor Januar 2009 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, brizgalnik, nenehni testi

Canon Pixma MX7600

Canon Pixma MX7600

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, bralnik pomnilniških kartic, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 9.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, faks, omrežni, PictBridge, kartice.

Cena: 441,61 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 7 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 33 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si/partnerji.php.

Za: Kakovost izpisa, cena ČB izpisa.

Proti: Cena naprave.

Pixma MX7600 je večnamenska naprava, ki se ji ni treba posebej truditi, da pritegne pozornost. Nikakor namreč ne moremo spregledati velikega ohišja in teže okoli 14 kg, čeprav po drugi strani ni največji predstavnik med tovrstnimi preizkušenimi napravami. Ker je Canon že pokazal, da zna izdelati zmogljive naprave majhnih mer, nas je toliko bolj zanimalo, kaj se skriva v notranjosti.

Na tiskalno glavo je nameščen set 5 kartuš (3 barvne, črna, foto črna), dodana pa je tudi posebna kartuša PGI-9 Clear, ki utemeljuje novo tehnologijo PgR. Od tu brizgalni del naprave namreč na papir najprej nanese poseben sloj, nanj pa se potem nanaša barvilo. Nastane reakcija s prej naneseno podlago in izboljša se kakovost tiska. To dokazuje tudi primerjava izpisov s sorodnimi napravami, saj je MX7600 dosegel najvišje ocene.

Canon Pixma MX7600

Ob prvem zagonu je bila naprava kar nekoliko moteča, preglasna, priprava na tisk pa je trajala zgolj nekaj sekund. Po hitrosti jo lahko uvrstimo nekako v povprečje med večnamenskimi napravami. Vektorsko sliko na svetleč papir izriše v dobrih dveh minutah, fotografijo ali 5 strani besedila pa v približno v 50 sekundah. Opazili smo, da približno vsakih 15 strani izpisovanja besedila prihaja do čiščenja tiskalne glave, okoli 45. strani npr. kar za nekaj minut. Ja, za kakovost bo treba malo potrpeti.

Bolje od drugih se odreže pri optičnem branju. Črno-belo stran pripravi v hitrih 12 sekundah, zato ni čudno, da lahko pet kopij iste stran skopira zelo hitro - v tri četrt minute.

Dobro je oborožen tudi z vmesniki. Poleg USB in omrežnega lahko uporabimo tudi PictBridge za neposredno tiskanje iz fotoaparatov ali pa zgolj vstavimo eno izmed številnih pomnilniških kartic, ki jih naprava podpira. Faksiranje deluje po standardu prenosa Super 3G (33.600 b/s). Uporabimo lahko vgrajeni podajalnik, ob tem pa je na voljo tudi pomnilnik za 250 strani. Vse lahko postorimo prek računalnika ali pa enostavnega uporabniškega vmesnika oz. zaslona LCD.

Potem, ko smo napravo temeljito preizkusili, smo dobili dober vtis z grenkim priokusom. Kakovost izpisa je res zelo dobra, hkrati pa tudi hitrost zaradi tega ne trpi. S sedmimi centi na izpisano črno-belo stran smo lahko zadovoljni, veliko manj pa s ceno celotne naprave. Skoraj 370 evrov je dovolj dober razlog, da bo potencialni kupec temeljito razmislil o nakupu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji