Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

Canon Maxify MB5350

Canonov novi tiskalnik Maxify MB5350 na prvi pogled deluje kot srednje zmogljiva laserska naprava, v resnici pa gre za večopravilni brizgalni tiskalnik višjega cenovnega in zmogljivostnega ranga (to je glede na laserje še vedno razmeroma poceni). Črni tiskalnik je med večjimi brizgalnimi modeli, za to sta med drugim odgovorna tudi dva razmeroma velika predala, v vsakega izmed njiju lahko odložimo do 250 listov. Na vrhu je majhen pladenj samodejnega podajalnika, nanj se lahko naloži do 50 listov, ga pa lahko med neuporabo poklopimo.

Tiskalnik je zelo dobro opremljen. Upravljamo ga lahko prek solidno velikega (po diagonali meri tri palce) barvnega zaslona, občutljivega za dotik. Ker ima vgrajeno povezavo WiFi, ga lahko upravljamo tudi prek mobilnih naprav. Za povezljivost sta sicer na voljo tudi navadni omrežni vmesnik in vmesnik USB (in še en USB spredaj za pomnilniške ključke in zunanje diske). Vgrajena je enota za faks, optični bralnik pa zmore naenkrat prebrati obe strani dokumenta. Prebrane dokumente lahko pošljemo v različne spletne oblake, po elektronski pošti ali shranimo na ključek USB ali zunanji disk. Za pisarne je zelo dobrodošla možnost samodejnega tiskanja na obe strani.

Tiskalnik je razmeroma hiter, tako pri barvnem kot pri črno-belem izpisu. Obljubljajo sicer 23 strani na minuto pri barvnem in 15 pri črno-belem izpisu, a tega kljub vsemu ne doseže. Je pa po hitrosti v samem vrhu tabele večopravilnih brizgalnih naprav, predvsem pri izpisu besedilnih dokumentov. Tudi izpis le prve strani je med hitrejšimi (osem sekund). Kakovost je odlična, nad njo nismo imeli nobenih pripomb. Cena izpisa je odlična, je pa zato cena tiskalnika nekoliko visoka.

Canon Maxify MB5350

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni, faks.     

Cena natisnjene ČB strani: 1 cent.

Cena natisnjene barvne strani: 3 cente.

Prodaja: www.canon.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa, hitrost izpisa.

✗    Cena tiskalnika.

4488512

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji