Objavljeno: 27.5.2008 15:18 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Canon i-Sensys LBP-3310

Canonov novi črno-beli laserski tiskalnik, model LBP-3310, se na veliko hvali predvsem s hitrim tiskom prve strani, ki je pomemben zlasti pri krajših dokumentih. Na naših preizkusih se je pokazalo, da to vsekakor drži, saj se tiskalnik neverjetno hitro zbudi in začne tiskati. Prvo stran je izpisal že v šestih sekundah in prav vse datoteke, dolge le nekaj strani, natisne res hitro. Do nazivne hitrosti šestindvajset strani na minuto sicer po naših meritvah ne pride, izmerjenih dvaindvajset pa je kljub vsemu kar soliden dosežek.

Kot rečeno, zelo dobro se obnese predvsem pri maloštevilčnih tiskih. Tako natisne bitno sliko v komaj šestih sekundah, prav toliko potrebuje tudi za vektorsko sliko. Malo več potrebuje za eno stran dokumenta PDF, štirinajst sekund, a je kljub vsemu med hitrejšimi v tem rangu. Presenečeni smo bili nad vgrajenim obračalnikom, ki se dobro obnese, čas tiskanja pa približno podvoji. Daljši, 50 strani dolg dokument dočakamo v dobrih dveh minutah, petnajst strani besedila pa v 44 sekundah; oba rezultata sta več kot solidna. Značilni poslovni dokument na devetih straneh natisne v 26 sekundah, za enako poročilo v treh izvedbah pa si vzame minuto in devet sekund.

Malo slabše pa se obnese pri kakovosti tiska. Besedilo je, kot se za črno-bele laserske tiskalnike spodobi, zelo dobro. Tudi podrobnosti so še kar solidne, šibka točka pa so predvsem prehodi, pri katerih se vidi kar nekaj rastra. Vsekakor gre za pisarniški tiskalnik, pri katerem je bistvo predvsem pri besedilu, za grafiko pa le v nujnih primerih. O tem priča tudi razmeroma konservativna ločljivost tiska, ki je 600 × 600 pik na palec.

Drugače je tiskalnik oblikovno nevpadljiv. Siva škatla, malo večja od večine najcenejših tiskalnikov, ki pa gre kljub vsemu brez težav na mizo poleg računalnika. Drugih izbir načeloma nimamo, saj je na voljo le vmesnik USB, omrežnega pa lahko dokupimo. Še dobro, da je tiskalnik razmeroma tih. Cena izpisa je povprečna. To pomeni, da ima tiskalnik dobro razmerje med cenovno ugodnostjo izpisa in hitrostjo tiskanja.

Canon i-Sensys LBP-3310

Hitrost: 9.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 5.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni črno-beli).

Ločljivost: 600 x 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 24 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predala), PCL6; 8 MB.

Cena: 333 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 2,5 centa.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si.

Za: Hitrost tiska, hitrost izpisa prve strani, samodejni obračalnik.

Proti: Raster pri prehodih, omrežni vmesnik je doplačljiv.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji