Brother HL-5050

Objavljeno: 9.9.2005 19:11 | Avtor: Arnold Marko | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Februar 2004 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

V spodnjem cenovnem razredu je Brother zastopan tudi s pisarniškim modelom HL-5050. Gre za model, ki ima uradno hitrost 16 strani na minuto in jo je na našem preizkusu tudi zares dosegel (in celo za nekaj odstotkov presegel). Ob tem tiskalnik tudi zelo hitro izpiše prvo stran, ob tiskanju preizkusnega besedila se je natisnila v vsega 12 sekundah. Za tiskanje petnajst strani besedila je potreboval minuto in štiri sekunde, poročilo z grafikoni je izpisal v 41 sekundah (tri kopije istega besedila v minuti in 45 sekundah), s 25 MB veliko bitno sliko je "opravil" v 15 sekundah, vektorski dokument iz Corel Drawa pa je natisnil v 12 sekundah. Zelo solidni časi, torej.

Tiskalnik ima optično ločljivost 600 × 600 pik na palec, v pisarniški predal pa lahko vstavimo do 250 listov papirja velikosti A4. Za debelejše liste uporabimo ročni podajalnik za posamezne liste, v kombinaciji z odlagalnikom na hrbtni strani pa je mogoče tiskati tudi po ravni poti papirja - a le na posamične liste. Če zmogljivost ne zadovoljuje, je mogoče dokupiti še en predal za 250 listov. Hl-5050 podpira opisna jezika PCL 6 in postscript 3 (posnetek se imenuje BR-Script 3), pa tudi bolj "eksotična" starejša opisna jezika matričnih tiskalnikov Epson FX-850 in IBM Proprinter XL, kar je pomembno za združljivost s starejšimi (predvsem dosovskimi) programi.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki