Objavljeno: 27.11.2012 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2012

Brezbarvni kameleon

Kickstarter je projekt, ki je bil ustanovljen v podporo razvijalcem in inovatorjem. Od leta 2008 je spisal že marsikatero zgodbo o uspehu. Največkrat je v življenje obujal stvarne zamisli, zadnje čase pa se vedno bolj uveljavlja kot pospeševalec razvoja aplikacij za operacijski sistem Android. Z denarjem, ki ga je prispevala množica, je nastal tudi Chameleon Launcher.

Privlačen videz z namenskimi pripomočki opremljenega zaslona kazijo težave s šumniki.

Chameleon Launcher je zaganjalnik, ki obljublja, da bo predrugačil delo z operacijskim sistemom Android. Prinaša uniformne lebdeče pripomočke, ki dajejo z njimi opremljenemu zaslonu svež in moderen videz. Med njimi najdemo orodja za družabno omrežje Facebook, elektronsko pošto Gmail, izmenjavo fotografij Instagram, Twitter, YouTube, koledar, pregled novic RSS, uro in vreme. Z možnostjo Make a Widget lahko ob pomoči priložene dokumentacije kameleonskega pomočnika ustvarimo tudi sami. Avtorji v kratkem obljubljajo še pripomočka za Google+ in predvajanje večpredstavnih vsebin. Vsi našteti "posebni" pripomočki zlahka sodelujejo z običajnimi, ki so na tablici predhodno nameščeni, saj zaganjalnik s posodobitvijo 1.1 podpira tudi tako druženje. Ime je Kameleon dobil po zmožnosti odzivanja na uporabniško določena pravila. Videz in funkcionalnost se mu samodejno spremenita brž, ko se povežemo z določenim brezžičnim omrežjem, se približamo navedenim koordinatam GPS ali ko ura odbije vnaprej predviden delovni čas. Žal pogojev (WiFi, GPS, čas) ni mogoče kombinirati. Tako Kameleon na primer ne moremo prepričati, da bi spremenil obnašanje, če smo ob določenem času na predvidenem mestu.

Zaganjalniku se vidi, da je bil predčasno izdan, da bi razvijalci zadostili zastavljenemu datumu s Kickstarterja. Projekt, ki zahteva vsaj tablico z Androidom 3.2 in podpira tudi sedem palcev velike naprave, klub posodobitvi 1.1, ki odpravi precej hroščev, preveva občutek nedovršenosti. Odličen videz ne odtehta omejitev, kot je en zaslon na posamezen scenarij ali osrednja vloga lebdečih pripomočkov, ki posameznim aplikacijam nameni zgolj vrstico z ikonami, oziroma prebivanje znotraj seznama nameščenih programov. Na zaslon jih res lahko dodamo poljubno število (premikanje levo desno), vendar žal brez možnosti združevanja v imenike. Posamezni pripomočki so preveč omejeni. Gmail na primer ob izbiri ne zažene aplikacije na izbranem sporočilu, Facebook in Twitter pa ubogata le uradna programa, čeprav bi morda raje uporabljali katero izmed alternativ. Facebook nam je zahteval nenehno prijavljanje v družabno omrežje, Gmail se na Galaxy Tabu 10.1 (Cynogen Mod 9) ni želel prijaviti v Googlovo pošto, šumniki so bili večen problem in še bi lahko naštevali. S tako visoko cenovno postavko smo poleg videza pričakovali več.

Chameleon Launcher for Tablets

Zaganjalnik za tablice z operacijskim sistemom Android.

Prodaja: Teknision Inc.

Cena: 7,77 EUR.

ZA: Samodejno prilagajanje glede na uporabniško določena pravila, videz, enostavnost.

PROTI: Premalo pripomočkov, težave s šumniki, cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji