Acerjev robot

Objavljeno: 28.4.2010 | Avtor: Uroš Mesojedec | Kategorija: Preizkusi | Revija: April 2010 | Teme: preizkus, android, google

Mobilni telefoni z operacijskim sistemom Android predstavljajo trenutno najhitreje rastoči segment pametnih telefonov in vse več proizvajalcev se odloča uporabiti Googlovo izvrstno odprtokodno osnovo za lastne naprave. Med njimi je tudi Acer, ki je nedavno ponudil enega najzmogljivejših telefonov z Androidom, a žal še vedno z različico 1.6.

Acer, velikan računalniške industrije, je že v preteklosti ponujal mobilne telefone, vendar predvsem z operacijskim sistemom Windows Mobile. Liquid je njihov prvi telefon z odprtokodnim sistemom Android in pozna se mu, da pri Acerju znajo izdelovati tudi vrhunske mobilnike. Liquid S100 (ponekod poznan tudi kot A1) je zelo zmogljiva naprava, v kateri bije Qualcommov procesor Snapdragon s frekvenco 768 MHz, programom pa je na voljo 256 MB RAM. S priloženo 1350 mAh baterijo Liquid zdrži spodobno dolgo, čeprav to pri današnjih pametnih telefonih pomeni le dva do tri dni pri zmerni rabi podatkovnih omrežij ali dan več, če ga bolj ali manj pustimo pri miru in le tu in tam opravimo kak pogovor. Kakovosten TFT zaslon ponuja ločljivost WVGA z 800×480 pikami, ki daje zelo ostro in živo sliko, nekoliko slabša je le vidljivost pod večjim kotom in pri močni zunanji svetlobi. Žal tudi nima posebnega premaza, ki bi omilil odtise prstov. Ime naprave naj bi poudarjalo gladek in "tekoč" design naprave in lahko se strinjamo, da je Acerju uspelo izdelati zares prijeten telefon. Z gladkimi robovi, na dotik občutljivim zaslonom in krmilnimi tipkami, ki so dovolj odmaknjene od zaslona in le tremi stranskimi gumbi (vklop ter ugašanje zaslona, nastavitev glasnosti ter kamera), ki pa so v liniji z ohišjem, je naprava zelo udobna za uporabo ter zlahka zdrsne v žep. Nekoliko neroden je le položaj indikatorjev polnjenja, sprejetih sporočil in zgrešenih klicev, ki se nahajajo na zgornjem delu, ob standardnem priključku za slušalke, tako da so, kadar naprava leži na mizi, neopazni, razen če jo predse odlagamo zasukano za pol kroga. Spodaj bomo našli mikrofon ter pod gumijastim pokrovčkom skrit priključek mini USB, ki služi tako polnjenju, kakor podatkovni komunikaciji z osebnim računalnikom. Na zadnji strani naprave se nahaja objektiv kamere s 5 milijoni pik, a brez dodatne osvetlitve, pokrovček baterije pa je nekoliko neroden za odstranjevanje, zato novim uporabnikom toplo priporočamo, da si v navodilih ogledajo shemo odpiranja. Odstranjevanje pokrovčka je nujno za namestitev kartice SIM in razširitve pomnilnika s karticami microSD. Acer v škatli prilaga 2-gigabitno, prijetno presenečenje pa je tudi priložena zaščitna folija za zaslon. Pripada nam tudi dodatni kabel USB, pretvornik napetosti s kablom za polnjenje ter zunanje slušalke z mikrofonom. Zanimivo je, da je Liquid po svojih merah in teži praktično identičen Applovemu iPhonu (115 × 62.5 × 12,5 mm in 135 g). Omenimo še, da je ozadje telefona na voljo v črni, beli ali rdeči barvi.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki